5 странни закона от цял свят

  • 5 странни закона от цял свят
    5 странни закона от цял свят

В наши дни хората са запознати с повечето закони и общоприети морални норми.

По света обаче има толкова странни закони, които наистина могат искрено да ви учудят.

Ето и някои от тях:

1. Да стъпваш върху пари в Тайланд

Стъпването върху пари в Тайланд е незаконно. Този доста странен закон може да причини неприятности на всеки турист, който не знае за него и случайно настъпи някоя тайландска банкнота. Ако например изтървете някоя и стъпите върху нея, за да не излети, можете да имате проблеми с полицията. И тъй като на техните банкноти е изобразено тайландското кралско семейство, се смята за неуважение да ги настъпиш и вероятно оттам идва този странен закон.

2. Да дъвчеш дъвка в Сингапур

В Сингапур е незаконно да дъвчеш дъвка и, ако обичате да го правите, ви съветваме да избягвате това удоволствие, за да не си навлечете проблеми. В сингапурските супермаркети дори не се продават дъвки. Този откачен закон бил въведен, тъй като навсякъде по улиците имало размазани дъвки. Единственият начин да дъвчете дъвка в Сингапур е, ако това е с доказана терапевтична цел.

3. Да забравиш за рождения ден на съпругата си в Самуа

На всеки може да се случи да забрави нечий рожден ден, но ако направиш това с този на съпругата си в Самуа, може да бъдеш наказан. Колкото и да ви е странно, това си е истински закон в тази страна.

4. Да отидеш на кино с лъв в Балтимор, Мериленд

Този откачен закон е от Балтимор, щата Мериленд и не се знае каква е причината за влизането му в сила. Вероятно някога някой го е правил....

5. Да смениш крушка във Виктория, Австралия

Сигурно мислите, че всеки е наясно как да смени крушка. Това обаче не се отнася за хората в щата Виктория, Австралия. Там със закон е забранено да си смениш крушката, освен ако не си лицензиран електротехник.