7 идеи за изобретения с подръчни материали, когато сме на палатка

  • 7 идеи за изобретения с подръчни материали, когато сме на палатка
    7 идеи за изобретения с подръчни материали, когато сме на палатка

Чудили ли сте се как да се филтрира вода, как да се предпазите от комари или как да си направите соларна микровълнова? Без да преувеличаваме съветите, които подбрахме за вас може да ви спасят живота ви един ден.

Ето ги и тях:

1. Нужна ви е малко повече светлина, а една свещ няма да ви свърши работа? Вземете кутийка от безалкохолно и разрежете, за да разтворите двете страни, така че да ги разгънете настрани. Поставете свещта в кутията. Това ще се отрази светлината и ще ви даде някаква прилична защита от стихиите.

2. Ако ви се случи да се окажете без чиста питейна вода, вземете парче плат и два съда – така че да можете да я преливате от единя в другия. Сложете мръсната вода в единия контейнер и поставете в него парче плат, което да отвежда в другия. След кратко време водата ще се филтрира. Не забравяйте обаче да я преварите, това е от съществено значение.

3. Искате да си спретнете печка за готвене с минимални усилия? Вземете празна кутия от яйца и сложете въглища в дупките. Затворете, запалете единия ъгъл и се наслаждавайте.

4. Ако комарите станат прекалено досадни, можете да ги отблъснете лесно с помощта на обикновени домашни билки. Тъй като вече имате огън за готвене става, поръсете босилек или пуснете стрък розмарин върху жаравата. Комарите не ги понасят и ще стоят настрана.

5. Какво ще кажете за соларна микровълнова? Вземете кутия от храна и изрежете част от нея. Покрийте вътрешността с алуминиево фолио. Поставете храната вътре и я оставете за малко на слънце. След малко кашкавалът в сандвича ще се разтопи.

6. Нужно ви е да намерите правилната посока към дома? Вземете малко парче метал, например игла, и го натъркайте в дрехите си няколко пъти. Поставете иглата върху едно листо и го пуснете в малко вода. Иглата ще посочи север.

7. И накрая – знаете ли, че можете сами да си направите газена лампа за екстремни случаи? Вземете парче плат и кутия от безалкохолно. Запълнете до половината със зехтин. Поставете навитото парцалче в кутията и го запалете. Тази импровизирана газена лампа ще гори с часове.