7 интересни факта за Исландия

  • 7 интересни факта за Исландия
    7 интересни факта за Исландия

Исландия е островна държава, намираща се в Атлантическия океан, чиято столица и най-голям град е Рейкявик.

Тя е известна с красивата си природа, добрия стандарт на живот на своите граждани и с добре развитата си икономика. В последните години страната привлича все повече посетители. Затова решихме да подберем няколко интересни факта за това отдалечено северно кътче земя.

1. Туристите

Исландия става все по-популярна дестинация и вече много от забележителностите ѝ са пренаселени. Ако не сте любители на големите тълпи, ви съветваме да се насочите към западната част на страната. Тя все още не е толкова посещавана от туристи.

7 интересни факта за Исландия

2. Конете

В Исландия има типична за страната порода коне, които се отличават със своята красива грива. Ако обикаляте из територията ѝ, имайте предвид, че ще срещнете множество представители на този животински вид почити навсякъде.

7 интересни факта за Исландия

3. Пътищата

Като изключим големите градове, в Исландия няма много построени пътища. Това доста намалява шанса да се объркате и да попаднете не където трябва.

4. Езикът

Исландският език никак не е от лесните, както от гледна точка на граматика, така и на произношение. Хубавото е, че тук ще можете да общувате на английски език.

7 интересни факта за Исландия

5. Храната

Цените на храните са доста високи. Храненето в хубав ресторант си е направо лукс, така че имайте го предвид, когато посещавате Исландия. Можете да потърсите ол инклузив оферти, които ще ви спестят големите разходи по закуската, обяда и вечерята.

6. Пейзажите

В някои периоди от годината определени забележителности могат да бъдат изцяло покрити със сняг и лед. Затова ви препоръчваме да посетите Исландия през лятото, когато можете да се насладите на богатството и цветовете на природата.

7 интересни факта за Исландия

7. Времето

В рамките на един ден в Исландия могат да се сменят четири сезона. Буквално за 24 часа можете да видите слънце, дъжд, сняг и градушка. Подгответе си дрехи за всякакви климатични условия, не се знае кои ще ви влязат в употреба!

7 интересни факта за Исландия