7 любопитни факта за круизните пътувания (част 2)

  • 7 любопитни факта за круизните пътувания (част 2)
    7 любопитни факта за круизните пътувания (част 2)

От дълги години круизите са един предпочитан и различен начин за пътуване.

С тях можете да си осигурите истинско откъсване от ежедневието и потапяне в едно интригуващо и обаятелно преживяване. Затова подбрахме за вас някои интересни факти за пътуването на кораб.

Вижте кои са те:

1. Безследните изчезвания

От 2000 г. насам от круизни кораби са изчезнали около 200 души. Парадоксално, тези случаи остават загадка, тъй като туристическата индустрия и круизите често не са склонни да сътрудничат на полицията.

2. Постоянно жилище на кораб

"Уърлд" е круизен кораб, който се използва като постоянно жилище от голям брой хора – следователно там е регистриран и личният им адрес.

3. Комините

По-старите круизни кораби имат по четири комина, като обикновено един от тях не изпълнява никаква функция.

4. Електроснабдяването

Общата дължина на кабелите в най-големия круизен кораб в света „Оазис на моретата“ е достатъчна, за да премине през цяла Северна Америка.

5. Морга на борда

Круизните кораби, като правило, имат на борда си морга за 1-4 тела.

6. Оборудване

Круизните кораби, които плават в Индийския океан, са оборудвани с противопожарни маркучи за високо налягане и мощни звукови пушки, чиято цел е да отблъскват нападенията на пиратите.

7. Удобните флагове

Има немалко кораби, които плават под „удобен флаг”. Той означава, че корабът може да приеме условията в страните, където законодателството предвижда най-преференциални и благоприятни цени.