7 любопитни факта за круизните пътувания (част 1)

  • 7 любопитни факта за круизните пътувания (част 1)
    7 любопитни факта за круизните пътувания (част 1)

От дълги години круизите са един интересен и предпочитан начин за пътешествие.

Те са истинско откъсване от ежедневието и потапяне в едно различно и обаятелно преживяване. Затова подбрахме за вас някои интересни факти за пътуването на кораб. Вижте кои са те:

1. Суеверията

Има доста круизни кораби, които нямат 13-и етаж, а причината за това е вярването във „фаталното число” и това, че носи лош късмет.

2. Американските пенсионери

Според резултатите от направено проучване в САЩ става ясно, че на много от пенсионерите там им излиза по-изгодно да живеят на круизен кораб, отколкото в старчески дом.

3. Най-големият круизен кораб

Най-големият круизен кораб в света се казва „Оазис на моретата“. За да се придвижва, той изразходва около 9100 л гориво на час.

4. Круизните кораби във Флорида

Круизни кораби във Флорида използват едно пристанище заедно с подводници, въоръжени с балистични ракети.

5. Реакция при инциденти

В случай на инцидент или друга необходимост на круизните кораби не е предвидено да се поддържа снабдяване с кръв и плазма, които при нужда се търсят и набавят от пасажерите от екипажа.

6. Отходните води

Когато корабът е на разстояние над 3 мили от брега, по закон има право да изхвърля своята канализация в океана.

7. Строгите правила

Един от най-големите производители на кораби бил принуден да изостави кораб, чието построяване струвало 3 млн. долара. Причината за това била, че заради размерите си съоражението не можело да доплува достатъчно близко до брега.