7 малки тайни, които правят пътуването голяма работа

  • 7 малки тайни, които правят пътуването голяма работа
    7 малки тайни, които правят пътуването голяма работа

Щастието е в малките неща. Пътуването също. Може да пътувате от вкъщи до съседния град и да се почувствате по-щастливи, отколкото ако отлетите до другия край на света. Благодарение на следните 7 малки тайни:

Вдъхновението

Преди 2 години разгърнах една прекрасна дебела книга с дестинации по целия свят. Случайно попаднах на снимка на 2 страници на Чинкуе Тере и си казах „Какво удивително място!“. Няколко месеца по-късно вече имах самолетен билет, разписание на влаковете и удобна раница. А тази книга си остава вдъхновението, без което нямаше да се окажа там, където се оказах!

Проучването

Търсенето на музеи, ателиета, кафенета, улички, площади, места с гледка и всякакви други подобни само ни кара все повече да очакваме с нетърпение Деня с главно „Д“, в който ще отпътуваме.

Книгите и филмите

Още една на пръв поглед дреболия – филмите и книгите, посветени на някое място, заради които това място става съвсем друго. Изгледайте съдбата на Амели Пулен и „Полунощ в Париж" и след това отидете в Париж отново. Е?

Стягането на багажа

Кои точно шорти да си взема за плажа? С коя шапка искам да се разхождам по улиците на Париж? Тази година дали да не съм с червени ръкавици, докато карам ски? Подготовката ни кара съвсем ясно да си представяме, че вече сме там, където ще бъдем.

Изненадите

Пътувате с приятел (деца, роднини)? Подгответе им малки изненади за из път. Например, късметчета. Или им поставете задачи: до края на пътуването трябва да снимаш три червени автобуса. Открий продавач, който говори на български на Капалъ чаршия в Истанбул (е, това не е толкова трудно).

Вкусотиите

Откривате местен специалитет, изказвате възхищение пред сервитьора и се примолвате за рецептата. Храната е по-добра от всеки магнит за хладилник (за това защо да донесете рецепта вместо сувенир вече си говорихме), така че се върнете с пликчета местни подправки и списък с продукти.

Снимките

Помните ли пътуващата плюшена панда и Истинския Типун? Вие ще се снимате, това е ясно, но ако се сдобиете с любим герой, който също да снимате на път, освен интересни снимки, ще имате и спомени как сте разбутвали тълпата, за да нагласите плюшена играчка и да я снимате пред Колизеума.