7 неща, които да направите в Барселона тази пролет

  • 7 неща, които да направите в Барселона тази пролет
    7 неща, които да направите в Барселона тази пролет

Екскурзия до Барселона по което и да е време на годината сама по себе си е страхотна възможност и със сигурност там ще ви се случат неща, които няма да забравите. През настъпващата пролет на 2015 г. каталунската столица отново ще приема орди от прииждащи туристи от цял свят, а събитията, които ще се случват там, със сигурност ще привлекат още повече хора. Дори и да не си харесате нищо от посочените по-долу предложения за събития в Барселона през пролетта, ходенето до испанския град си заслужава отвсякъде.

1. Примавера Саунд Фестивал (Primavera Sound Festival)

28-30 май

Тази пролет Барселона отново ще е домакин на един от най-големите музикални фестивали в Испания. По принцип лайн-ъпът за това събитие включва множество диджеи, но на сцената са се подвизавали и рок герои като Motorhead, White Stripes и Иги Поп. Тази година Примавера Саунд Фестивал ще се проведе между 28 и 30 май, а сред изпълнителите личат имената на The Black Keys, Interpol, The Replacements, Пати Смит и други.

2. Международният филмов фестивал

23 април - 3 май

Между 23 април и 3 май 2015 г. любителите на алтернативното кино ще припознаят Барселона като свой дом, защото там ще се прожектират над 60 независими филма в рамките на фестивала. Освен представяне на някои от най-интересните заглавия, из града ще се проведат серия от по-малки събития.

3. Ла Диада де Сан Жорди (La Diada de Sant Jordi)

23 април

Какъв би бил денят на Свети Валентин в Каталуния? В Барселона този ден е на Сан Жорди – патрон на града и покровител на влюбените. На 23 април, както навсякъде по света, момчетата подаряват рози на момичетата, а момичетата подаряват на момчетата... книги. Логично, розите и книгите са най-продаваемите неща по улиците на града на тази дата.

4. Семана Санта (Semana Santa)

29 март - 4 април

Това е каталунският Великден и е най-важният християнски празник в областта. Тази година уличните паради и празненства по случая започват на 29 март и продължават с осем дни веселие.

5. Фестивалът на уличната храна

18 април

Това е един по-особен гастрономически фест, който е посветен на уличната храна. На 18 април любителите на уличната манджа ще могат да опитат какво ли не по време на каталунското издание на това международно събитие. Времето ще е чудесно, а фестивалът е посветен на храна, която е доста евтина.

6. Фира де ла Тера ( Fira de la Terra )

22 април

Денят на земята се пада на 22 април и природозащитните групи координират събития по света, за да демонстрират подкрепа за природата по света. В Барселона събитието ще бъде на 25-и и 26-и април в Парк де ла Сиутдела, където ще има екологични продукти, занимания и уъркшопи за децата.

7. Ел Корте Инглес

12 април

За всички тичащи това ще е добра новина - през тази пролет е 37-та годишнина на маратона Ел Корте Инглес и тя ще се състои на 12 април. Тогава хиляди хора ще изтичат 11-километровата отсечка, която минава през ключови места в града като Олимпийския стадион и Пласа Каталуния.