7 страни със странни закони

  • 7 страни със странни закони
    7 страни със странни закони

По света има множество закони, които със сигурност биха ни прозучали доста странно.

Затова подбрахме за вас някои от най-интересните и нетипичните от тях. 

1. Италия

В иначе консервативния град Палермо на дамите е разрешено да бъдат голи на плажа. Забраната обаче не важи за мъжете. В градето Ераклеа пък забранява строенето на пясъчни замъци и разравянето на пясъка. На адриатическото крайбрежие в Равена, от друга страна, плажуващите нямат право да заемат най-предните 200 м от крайбрежната ивица. Друг интересен закон е този, който забранява храненето на гълъбите на венецианския площад „Сан Марко“ – едно такова действие може да се накаже с глоба от 450 евро. В Рим пък не толерира похапването на сандвичи насред улицата.

2. Великобритания

Обединеното кралство е известно със своята пъб-култура и специален закон гарантира благоприличието в ресторанти и кръчми. Заведенията са забранена територия за клиенти във видимо нетрезво състояние, а отправянето на сексуални покани към представителки на нежния пол накърнява националната гордост и се наказва с глоба до 180 евро или 3 месеца затвор. Друго интересно нещо е, че е забранено и да залепите пощенска марка с образа на кралица Елизабет II с главата надолу.

3. Израел

Гледането на порно филми в хотелите е забранено и ако ви хванат, ви чакат до 3 години затвор.

4. САЩ

Това е една от страните с най-странни закони в различните си щати. Пример за това е, че до скоро в Джорджия беше разрешено да отидете със заредено оръжие на църква. Във Флорида пък на уличните музиканти е забранено да изпълняват репертоара си по бански. На тамошния плаж Клиъруотър действат цели 12 забрани, като част от тях са присъствието на просяци, сърфисти, животни, както и на употребата на алкохол. В Алабама, от друга страна, е забранено шофирането с превръзка на окото, а в Тексас – карането без чистачки. В Индиана не е позволено да се возите в градския транспорт, да ходите на театър или кино – ако сте яли чесън по-малко от 4 часа преди това, а за шумно хранене в Ню Джърси могат да ви накажат със затвор.

5. Карибите

Разхождащите по бански извън плажът Гренада се наказват с глоба до 200 евро.

6. Русия

Ако сте си взели кола под наем, ви очква глоба от до 200 евро, ако е мръсна. 

7. Япония

Местен закон гаранира на гражданиите и туристите ясното небе и и наличието на слънчева светлина.