8 продукции на Netflix за любителите на пътуванията (част 1)

  • 8 продукции на Netflix за любителите на пътуванията (част 1)
    8 продукции на Netflix за любителите на пътуванията (част 1)

Нека ви представим някои от най-добрите продукции на тематика пътувания, които можете да видите по Netflix.

Някои, които осигуряват чудесна информация и вдъхновение за дестинации за посещение по целия свят. Ето някои от най-добрите предавания, които да гледате в Netflix за вдъхновение за пътуване и дестинация.

1. “Travels with My Father”

“Travels with My Father” е изключително забавно шоу, проследяващо Джак Уайтхол, докато пътува в част от Югоизточна Азия. Предпоставката на шоуто е, че Джак никога не е пътувал, когато е бил млад и иска да има тези преживявания. След това прави това, докато влачи възрастния си баща Майкъл Уайтхол със себе си. Това, което прави това шоу толкова забавно, са някои от дивите дейности и преживявания, от които Джак е изключително ентусиазиран, докато баща му не може да бъде по-малко развълнуван и прави мислите и антипатиите му много ясни. Досега има три сезона на “Travels with My Father”, които изследват различни други континенти по света.

2. “Asian Provocateur”

“Asian Provocateur” донякъде прилича на “Travels with My Father”, но вместо това следва Ромеш Ранганатан, който също е комик от Англия. Има два сезона с първия сезон, когато Ромеш изследва Шри Ланка и преживява културата въз основа на предложенията на майка си. Втори сезон, от друга страна, е за пътуване в Америка с Шанти (майка му) и преживяване на аспекти на културата в тази част на света. И двата сезона са забавни и може да отворят ума ви за някои потенциални идеи за пътуване, които може да искате да изпитате и вие един ден.

3. “Scam City”

“Scam City” следва Конър Уудман, за да ви даде поглед отвътре на някои от най-известните, както и по-малко известни измами по целия свят. Включително измамата с черната вдовица в Богота, включваща едно от най-страшните наркотици в света скополамин, фалшиви стоки, джебчийство и т. н. Това шоу вероятно ще заинтригува и ще привлече вниманието ви, като след него ще бъдете по-наясно с измамите по целия свят. В резултат на това може дори да станете малко по-разумни, когато пътуване, като те ще станат по-безопасно изживяване.

4. “Departures” 

Това предаване проследява канадците Скот Уилсън и Джъстин Лукач, докато изоставят всичко, за да обикалят света за една година. То улавя техните приключения и преживявания в Канада, Йордания, Индия, Япония, Тайланд и много други невероятни места от цял ​​свят.

5. “Planet Earth”

Това е една природна поредица, която ви дава фантастичен поглед върху животните и техния живот във всички краища на света. От джунгли, пустини, океани и пещери, това хипнотизиращо шоу ще задържи вниманието ви от началото до края.

6. “Under an Arctic Sky”

“Under an Arctic Sky” проследява историята на група от шест сърфисти, които се отправят на север от Исландия през студената зима в търсене на вълни и приключения. Филмът е красиво документиран и интригуващ за гледане.

7. “An Idiot Abroad”

Едно забавно шоу, в което Карл Пилкингтън (приятел на комика Рики Жерве) обикаля света, за да изпита културата и да опита забавни преживявания и обичаи.

8. “Anthony Bourdain: No Reservations”

Това е продукция на покойния Антъни Бурдейн, в която той пътува до различни дестинации по целия свят и ви отвежда на пътешествие, за да видите каква е културата на храната.