Автомобили стават хотели в Ню Йорк

  • Автомобили стават хотели в Ню Йорк
    Автомобили стават хотели в Ню Йорк

В Ню Йорк в момента е много трудно да се намерят места за нощувки на евтини цени. От една страна, градът е туристическа столица с многобройни известни забележителности. От друга, Голямата ябълка е икономически център, чийто стандарт идва твърде висок за голяма част от посетителите.

На всичко отгоре, наскоро властите в града забраниха отдаването на помещения под наем за по-малко от 30 дни. Целта на това беше да се попречи на притежателите на сгради да дават апаратаменти под наем основно на хора, които остават по-малко време в Ню Йорк и по този начин да се защитят правата на постоянно живеещите под наем, които да могат да си намират жилища.

Американската предприемчивост обаче успява да заобиколи тази забрана с един необичаен ход. Забраната се отнася само за апартаменти, затова един местен предприемач е започнал да отдава под наем...моторни превозни средства. За 22 долара на нощ приключенци-пътешественици могат да спестят доста пари като спят в различни автомобили, включително такси и миниван. Разбира се, в офертата не са включени тоалетна и душ, но пък ползващите тази усулга могат да извършат хигиенните си нужди в близките заведения, обществени тоалетни, фитнес-салони.

Услугата разчита на факта, че возилата са паркирани на много близо разстояние до основните туристически забележителности в града, което също спестява пари. Това, което се предлага в офератат е спане почти за без пари по стандартите на Ню Йорк и лесен достъп до популярните дестинации.

Офертата едва ли е добра за всички, но пък и желаещи не липсват, защото цената е много ниска.

Ако вече ви се ходи в САЩ, вижте и най-добрите екскурзии до САЩ.