Баровете от екрана, които искаме да посетим

  • Баровете от екрана, които искаме да посетим
    Баровете от екрана, които искаме да посетим

Има някои барове, които са добили световна известност благодарение на участието си във филми и сериали. Някои не съществуват, други са си съвсем истински и се радват на хиляди посетители. Съществуващи или не, ето кои са едни от най-любимите барове от екрана, които бихме искали да посетим.

Кафенето на Амели Пулен

Усмихнатата и объркана Амели Пулен работи като сервитьорка в парижко кафене, когато не е заета с другото си важно занимание – да върши добрини и да търси човекът от снимката. Ако сте харесали френския филм за Амели, посетете кафенето от лентата. Казва се както и във филма - „Двете мелници“ и се намира в арт квартала Монмартър. Прочетете и още за Париж по следите на Амели Пулен.

Сентрал Пърк

Сентръл Пърк“ е любимото кафене на героите от сериала „Приятели“. В него те се смеят, свирят, карат се и се сдобряват. Почти всяка приятелска компания си има едно такова заведение. За да се почувствате като герой от „Приятели“, не е нужно да ходите чак до Ню Йорк. Можете да посетите репликата на „Сентръл Пърк“ в Пловдив.

Макларънс Пъб

Култувият герой Барни Стинсън от още по-култовия сериал "Как се запознах с майка ви?" е свалил не една и две мацки в Макларънс Пъб. Ако можехме за малко са се пренесем в атмосферата от филма и да наблюдаваме за една вечер макар как Лили, Маршал, Тед, Робин и разбира се, Барни се хващат на поредния абсурден бас... би било много забавно!

Кафе при Рене

Почти цялото действие на сериала "Ало, Ало!" се развива в заведението на Рене. Представете си да имаше едно такова място, на което всяка сутрин, обед или вечер да пристига тъмен субект, който поздравява с „Добрютру!“.

Останалите емблематични барове от екрана вижте в Kulinar.bg.