Бихте ли се качили на полет до никъде?

  • Бихте ли се качили на полет до никъде?
    Бихте ли се качили на полет до никъде?

Някои пътници са толкова отчаяни да се върнат на борда на самолет, че няколко авиокомпании започват да предлагат пътувания до никъде без дестинация.

В опит да възстанови част от парите, загубени заради пандемията от коронавирус, Singapore Airlines обмисля да стартира тричасови полети из страната, които излитат и се връщат на летище Чанги. И дори полетът да не стига далеч, поне започва и завършва на най-доброто летище в света за осем години поред.

Бихте ли се качили на полет до никъде?
Снимка: pixabay

Сингапур има строги правила и разпоредби за COVID-19. Границите му остават затворени за краткосрочни посетители, а тези, които получат одобрение за влизане в страната, са длъжни да се поставят под карантина за 14 дни и се наблюдават от електронна гривна, за да се гарантира, че не напускат дома.

Сингапур не е единствената авиокомпания, която започва полети без дестинация. През юли и август EVA Air в Тайван стартира специални полети на тема Hello Kitty, някои от които останаха на земята по време на „преживяването“. Пътниците обаче получиха страхотно ядене по време на полетите си, които бяха приготвени от главния готвач с три звезди на Мишлен Мотокаду Накамура.

През октомври Qantas, австралийският превозвач, също предлага седемчасов полет на Boeing 787 Dreamliner от Сидни, който преминава над Големия бариерен риф и Улуру, преди да се приземи отново, а 134-те налични места са разпродадени за 10 минути.

Бихте ли се качили на полет до никъде?
Снимка: pixabay

„Толкова много от нашите често пътуващи клиенти са свикнали да са в самолет през седмица и ни казват, че им липсва опитът да летят толкова, колкото самите дестинации“, заяви в изявление главният изпълнителен директор на Qantas Алън Джойс.

Qantas обяви екскурзията като живописен полет и заяви, че "ще бъде компенсиран с въглерод и ще работи на неутрална цена". Средните седалки са блокирани, но не поради социални дистанциращи се причини: авиокомпанията иска да гарантира на всички пътници добра видимост от големите прозорци на самолета.