Бохемската дъбрава – недостъпният частен мъжки арт клуб

  • Бохемската дъбрава – недостъпният частен мъжки арт клуб
    Бохемската дъбрава – недостъпният частен мъжки арт клуб

Бохемската дъбрава е едно от местата, където можете да отидете изключително трудно и то само ако сте мъж!

Тя се намира на Бохемско авеню № 20601 в град Монте Рио, Калифорния и в нея се допускат само малцина избрани.  

Мястото принадлежи на Бохемския клуб – частен мъжки арт клуб от Сан Франциско, основан през 1872 г.  В средата на юли всяка година Бохемската дъбрава е домакин на 2-седмично събиране на някои от най-известните мъже в света. Членове на клуба са: художници, музиканти, актьори, бизнесмени, политици, висши държавни служители, включително американски президенти, собственици на медии и всякакви други хора на властта.

Според слуховете тези преуспели бизнесмени, които са достигнали върха на своите професии, прекарват тези две седмици в най-различни и разнообразни забавления, които варират от мистични ритуали до караоке, като всичко е полято с обилни количества алкохол.

В Бохемската дъбрава могат да влизат и гости на членове на клуба, но бройките са силно ограничени. Ако не попадате в този списък, по-добре не се опитвайте да проникнете вътре, защото със сигурност ще ви арестуват.

По света съществуват и други елитни клубове, забранени за туристи и посетители. Един от най-известните от тях е Уайт’с в Лондон. Бидейки основан през далечната 1693 г., той е не само най-старият клуб за джентълмени в столицата на Обединеното Кралство, но и най-ексклузивният. Достъпът за жени е строго забранен и въпреки че сред членовете му са принц Чарлз и принц Уилям, изключение е правено за кралица Елизабет II само два пъти – през 1991 и 2016 г.