Норт Конуей - едно приключение в дивото

  • Норт Конуей - едно приключение в дивото
    Норт Конуей - едно приключение в дивото

Нека ви покажем един малко по-различен образ на САЩ.

Става дума за малкото провинциално градче Норт Конуей, което се намира в Бялата планина в щата Ню Хемпшир.

Там може да изпитате свободата на спускането по снежните писти през зимата и енергията на водните спортове през лятото. Градчето не е особено известна дестинация за отдих, но крие доста приятни изненади най-вече за почитателите на зимните спортове. 

Норт Конуей се намира около 3 часа път с кола от Бостън, а от него може да хванете зъбчата железница от 1869 г. и да стигнете до връх Маунт Уошингтън. Може да изкачите планината и пеша или с кола, но с влака е далеч по-ексцентрично изживяване.  

Норт Конуей - едно приключение в дивотоСнимка: Flickr.com

Някои от хотелите са разположени високо в планината, но повечето се намират в центъра на Норт Конуей. Дори и там обаче можете да видите как се разхождат мечки, лосове и скунксове.

Норт Конуей - едно приключение в дивотоСнимка: Flickr.com

През деня и в града, и по пистите кипи живот. В градчето можете да намерите както типичните американски места за бързо хранене, така и няколко приятни ресторанта. Трябва да отбележим обаче, че нощният живот в Норт Конуей приключва в 01:00 ч. според законовите разпоредби, които се спазват стриктно. В местните барове може да се насладите на изпълнението на някоя кънтри група или да поиграете на билярд и дартс.

Норт Конуей - едно приключение в дивотоСнимка: Flickr.com

През лятото Норт Конуей също е привлекателна дестинация. През юли се провежда мотосъбор, към който се стичат рокери от цялата страна. Освен да посетите това събитие през лятото, можете да отидете на плаж на някое от езерата, в близост до градчето, както и да карате джет или водни ски. В река Сако пък можете да пробвате уменията си с кану или канукаяк. За любителите на по-екстремните спортове има и места за скално катерене, а за по-мързеливите – голф игрища. 

Норт Конуей - едно приключение в дивото