Боровец се готви за летен сезон 2019

  • Боровец се готви за летен сезон 2019
    Боровец се готви за летен сезон 2019

Снегът вече се стопи, слънцето грее все по-силно, а Боровец се готви усилено за предстоящия летен сезон 2019!

Тази година летният сезон в първия български планински курорт ще започне на 15 юни – събота.

През лято‘2019 Borovets Mountain Bike Park ще посрещне любителите на байк приключенията с разнообразни елементи, нови вариации на трасетата, виражи и завои, подходящи както за опитни байкъри, така и за напълно начинаещи. С отварянето на парка се завръща и емблематичното трасе Scary Мovie, което предлага на гостите на Боровец несравними downhill преживявания. 

Това лято една от най-големите атракции в Боровец, въженият град „Бороландия“, ще изненада малки и големи с обновени елементи. А екипът на Borovets Climbing and Mountaineering ще предизвика всички любители на планината с разнообразните си планинарски маршрути и предизвикателни катерачни обекти.

Боровец се готви за летен сезон 2019Снимка: Borovets

Професионалните планински водачи на „Бороспорт“ ще разкрият тайните на Рила по време на пешеходните турове до едни от най-красивите места и гледки в планината, а всички, които обичат активната почивка сред природата, ще могат да се впуснат в приключението да карат каяк на язовир "Искър", да се насладят на езда сред вековните борови гори или да полетят с парапланер над величествената Рила планина.

За поредна година Боровец ще бъде домакин на множество спортни, културни и музикални събития през лятото. От 5-ти до 7-ми юли курортът ще се потопи в българската култура и фолклор с традиционния фестивал "Магията на РИЛА планина", а на 31 август Боровец ще бъде завладян от рок музиката по време на традиционния рокерски фестивал „БороРок“.

На 13 септември Borovets Mountain Bike Park ще бъде домакин на Borovets Open Cup 2019 – downhill състезание от календара на Международния колоездачен съюз (UCI) и част от Vivacom Dowhnill Series.

Боровец се готви за летен сезон 2019Снимка: Borovets

Тази година цените на двупосочния билет за кабинкова линия  „Ястребец“ ще бъдат 15 лв. за възрастни и 6 лв. за деца между 7 и 14 години. Дневната байк карта ще бъде 30 лв., а двудневната 50 лв. Всички верни фенове на планинското колоездене ще могат да закупят сезонна лифт карта за mountain bike спускания за 450 лв.

Боровец се готви за летен сезон 2019Снимка: Borovets

Хотелите в Боровец също се готвят да посрещнат своите гости през лятото с неустоими предложения, съчетаващи активния планински туризъм с релакс в стилна алпийска обстановка. И това лято Боровец е предпочитана дестинация и за много български и международни фирми, които търсят подходящо място за организиране на техните събития, мероприятия, конференции и тиймбилдинги на открито. За да сплотят своя екип, бизнес гостите на курорта могат да се възползват от разнообразните активности на открито в планината – байк турове с екипа на Borovets Mountain Bike Park или персонализирани програми от Borovets Climbing & Mountaineering, включващи разнообразни препятствия, атрактивни въжени елементи, съчетани с логически игри, които да качат адреналина на участниците. Тиймбилдинг приключенията в планината могат да станат още по-вълнуващи с интересните кулинарни класове по готварство, сладкарство и миксиране на коктейли, които могат да бъдат включени към разнообразните активности в Боровец.

Не изпускай, разпускай в Боровец през лятото!