Човекът, който носи света на гърба си - буквално

  • Човекът, който носи света на гърба си - буквално
    Човекът, който носи света на гърба си - буквално
  • Човекът, който носи света на гърба си - буквално
    Човекът, който носи света на гърба си - буквално

Ще ви разкажем историята на един човек, решил да побере целия свят на гърба си... под формата на татуировка. Бил Пасман (Bill Passman) е от Луизиана, САЩ и с лекота и гордост носи на плещите си земното кълбо.


И тази история, както почти всяка друга история, започва с една жена. Докато Бил седи в един бар в Утила, Хондурас през 2010 г. и чака да започне Световната купа по футбол, забелязва едно момиче - Джулс. Тъй като са се срещали по-рано в Антигуа, се заговарят. В един момент Джулс се обръща, за да поговори с някой друг и тогава Бил я забелязва - татуировката - очертанията на света. Той веднага й казва колко страхотно изглежда. Тя му споделя, че планира да сложи червени точки на всички места, които вече е посетила. Той толкова се впечатлява от идеята, че я гледа почти хипнотизирано всеки път, когато тя леко му обърне гръб.

Накрая осъзнава, че го е открил - вдъхновението за своя пътешественическа татуировка, за която мисли още откакто е посетил Тайланд. Тя му казва, че нейната е направена в Антигуа. Бил вече е абсолютно сигурен, че иска да татуира целия свят върху себе си, като това да включва дори и малки специфични страни. Знае също, че иска да оцвети всяко място, което е посетил и така малко по малко да запълва Земята. Той се връща в Антигуа, Гватемала, за да си татуира очертанията на света, а след това оцветява някои страни.

Днес Бил има 40 оцветени окръга на гърба си. Надява се тепърва да посети още много.