Странни закони от цял свят

  • Странни закони от цял свят
    Странни закони от цял свят

Разни хора, разни законодателства по света. И колкото повече пътувате, с толкова повече чудатости ще се сблъсквате. Ето някои от най-странните закони, подбрани от iNews.bg:

Норвегия: Тук е незаконно да умрете

В света има едно място, където смъртта е забранена със закон. Колкото и фантастично да звучи, в град Лонгийър в Норвегия има подобен закон. През 30-те години на миналия век открили, че погребаните тела не са се разложили заради вечно замръзналата почва. Поради това умиращите хора се отвеждат на други места, където да бъдат погребани.

Сингапур: В името на закона, спри да дъвчеш!

Някога минавало ли ви е през ума, че дъвченето на дъвка може да ви вкара в затвора? Е, в Сингапур е напълно незаконно и то от 1992 г. насам. Изключение правят само никотиновите дъвки, но за да се сдобиете с такава, е необходимо да си набавите рецепта и да отидете до аптеката. Мярката е въведена заради невъобразимото количество дъвки, залепени под маси, столове, по тротоара...

Да ядем на корем в Дания

Закон в Дания гласи, че когато се храните на ресторант в страната, не сте длъжни да плащате за храната си, освен ако по ваша преценка, не се чувствате сити, след като похапнете.

Индонезия, Малайзия, Бруней: Опасният плод

Хората в Бруней, Индонезия и Малайзия обожават плода дуриан, който изглежда като кръстоска между ананас и таралеж. Въпреки това много от местните власти са забранили напълно консумацията на този деликатес в автобуси, хотели и летища. Причината? Дурианът мирише на смес от "свински изпражнения, терпентин и лук”.

На диета в Япония

В Япония е забранено да бъдеш дебел, въпреки че страната е с едни от най-ниските нива на затлъстяване в света. Това обаче не попречи на японските власти през 2009 г. да определят какъв трябва да е максималният размер на талията. Всеки мъж на 40 и повече години не трябва да има по-голяма обиколка на талията от 80 см, а жените - 90 см. И това от страната, която се слави със сумото...

Без гащи в Тайланд

В Тайланд сексуалните щуротии може да са позволени, но все още е незаконно да излезете от дома си без бельо. Не можете да карате колата си, ако не сте облечен с риза. И дори не си помисляйте да обидите краля, защото можете да получите 15 години затвор.

 

Тази статия ви хареса? Присъединете се към Peika.bg и във Facebook, за да не пропуснете нито едно вдъхновение за пътешествие, сериозни и забавни четива!