Да обичаш Созопол извън сезона

  • Да обичаш Созопол извън сезона
    Да обичаш Созопол извън сезона

Примерен маршрут из най-очарователните места за обичащите уединението или защо да посетите Созопол и в другите месеци на годината

Созопол е малък град, който е разположен на няколко полуостровчета с осеяни дребни къщички в Стария град и величествени вили в Новия. Името му означава „Град на спасението“. Оттам нататък всичко е магия.

Градът може да ви очарова, както през летните месеци, така и през другите сезони. Ако имате късмет, дори през февруари може да събирате слънчеви лъчи на плажа. Има дни, в които морето е спокойно и няма вълни. През лятото рядко ще видите толкова перфектно гладко море.

32376

За по-смелите препоръчвам бързо цопване за каляване на организма и удоволствие на душата. Кога ще ви се случи да се похвалите, че сте се къпали в морето през зимата? Ако се чудите какво да правите извън сезона... винаги можете да се разходите.

Ако тръгнете на юг към Буджака, ще попаднете в Райския залив.

32377

Името неслучайно е такова. Скрит от множество зелени листенца през пролетта, той е достъпен по тесни пътечки. Слезете ли веднъж, няма да ви се иска да си тръгвате. Продължите ли направо, ще намерите скали, където да седнете, докато вълните бушуват около вас.

32374

Гнезденцето е усамотено и романтично. Ако все пак решите да си тръгнете оттам, подминете залива и като по чудо ще откриете незастроени поляни с достъп до морето. Следва местността Колокита, която също ще ви създаде усещане за задушевност.

32375

След усилено катерене на множество малки и големи скали в търсене на тази с най-красива гледка, защо не си направите и пикник? Ако след тази идилия имате още откривателски сили и продължите разходката си, можете да се насладите от птичи поглед на нос Агалина.

Напролет градът е не по-малко красив с цъфналите в лилаво дървета.

32373

Те също създават романтична обстановка, защото са буквално навсякъде. Градът все още е в покой, безлюден и тих като морето. С огромна изненада установявате, че на плажа в Стария град морето се е отдръпнало навътре и са се образували островчета на брега.

32379

Тук-там можете да откриете двойки по плажа, които се радват на себе си и на слънцето.

Самите калдъръмени улички на Стария град също са приятни за разходка, когато е толкова спокойно. Котките, изключително недружелюбни в целия град, щъкат навсякъде и се чувстват като истински господари. Скалата Паликари е по-спокойна от всякога и се радва не на шума от туристите, а на малките вълнички.

32378

А до някогашния остров Кирик има две прекрасни люлки на мидено плажче, които само вас чакат. 

32380