Дахла – мястото за кайтсърфисти и любители на спокойствието

  • Дахла – мястото за кайтсърфисти и любители на спокойствието
    Дахла – мястото за кайтсърфисти и любители на спокойствието

Нека ви отведем до едно по-малко познато мароканско сърковище – Дахла. 

Това е едно градче, намиващо се северно от тропика – на 45 км от главното крайбрежие

Въпреки, че Дахла е малко по-отдалечена, там ви очават добри хотели, ресторанти и чудесни възможности за кайтсърфинг. В сравнение с други марокански градове, този определено изглежда по-модерен и прогресивен. Ако го посетите, ще забележите наличието на нови сгради и по-модерна архитектура. Именно в Дахла се намира и най-големият риболовен флот в Мароко.

Разположен на ръба на пустинята в Западна Сахара, полуостров Дахла има огромна 45-километрова плажна ивица около водна лагуна от Атлантическия океан. Мястото  предлага забавления за хората, предпочитащи по-спокойните почивки – вода, пясък, вятър, прекрасни залези, вкусна храна и възможности за наблюдение на фламингота и делфини.

Дахла – мястото за кайтсърфисти и любители на спокойствието

Лагуната на това място е огромна, така че винаги е лесно да си намерите място. Най-популярните райони са около лагерите за кайтсърфинг. Най-добрите вълни са между ноември и февруари. Имайте предвид обаче, че ако искате да стигнете до най-интересните точки, трябва да си наемете джип.

Температурите през деня са между 20 и 30 градуса и до падат до между 12 и 15 градуса през нощта. Тази на водата пък целогодишно е около между 19 и 24 градуса.

В Дахла можете да отседнете във всевъзможен тип места – от луксозни хотели до уютни вили, които са както в града, така и в близост до лагуната.