Дичо: Правя музика с хора, с които се чувствам добре!

  • Дичо: Правя музика с хора, с които се чувствам добре!
    Дичо: Правя музика с хора, с които се чувствам добре!

Срещаме ви с момчето с незабравим глас, което сякаш никога не остарява, а гордо носи своя бунтарски дух! Това е Дичо!

След девет години и десетки песни с някои от най-обичаните български изпълнители той подготвя един наистина мащабен концерт. Участи е него ще вземат близо 30 от родните музиканти. Поводът за епичното събиране на 13-и декември е най-новият му албум "Дух"

Вижте какво разказа Дичо за пътя, по който е минал, за приятелите, музиката, любимите места и най-голямата победа!

-  Песента „Дух“ е саундтрак на приключенския филм „Беси“ (2016). В него ти играеш главна роля - на алчния  иманяр Ангел. За какво си алчен в живота?

- Аз много обичам киното и винаги бих се впуснал в приключение със снимки. Обичам и историята. Не обичам обаче иманярите и алчността. Не харесвам хората, които ходят, чупят, грабят и продават миналото и културата на народа. Но в киното можеш да играеш всякаква роля.

- Филмът е сниман сред едни от най-впечатляващите забележителности на България. Ти имаш ли си любима? Ако да, коя е и с какво я свързваш?

- Понеже съм заклет рибар, съм обиколил навсякъде. България е пълна с реки, язовири и планини и изобщо не ми се прибира, при такъв поход. Навсякъде е много  красиво. Мястото, на което се чувствам винаги добре, е Синеморец. Там има някаква енергия, която ме привлича. Селцето е заключен от Черно море, Велека и Резовска река. Казват, че понеже бреговете се мият от три води, мястото е много изчистено и че там витае безвремието. Има една чешма в началото на Синеморец и според поверието, щом хората пият от нея, остават в селцето. Това е мястото, на което бих искал да остарея, да имам лодка и да си ловя риба...

- Част от песните в албума „Дух“ са дуетни или с участието на други изпълнители. Защо избра такива комбинации?

- Когато съм с моите музиканти – Чери (Иван Йорданов) и Сашо (Александър Лазаров) се чувствам най-приятно. А фийчърингите съм ги правил само с мои приятели, с които също винаги се чувствам добре. Отделно, харесвам това, което правят. Първото ми турне през 99-та година беше с Ъпсурт. Те бяха много малки – на по 18 години, а ние сме били на по 23. Още оттогава съм им фен. Кефя се много и на Лора Караджова като певица, освен че сме близки приятели. Имаме много общи спомени с тези музиканти, общи преживявания, които не са отскоро, а от доста години.

Дичо: Правя музика с хора, с които се чувствам добре!

Обложката на абума "Дух" е дело на татуистите Братя Смокови

Отборен играч ли си в живота?

- Като бяхме деца, много се занимавах с футбол. Винаги съм бил в отбор и винаги съм играел за отбора. Умея да обединявам и обичам да имам хора около себе си, с които сме на една вълна. Екипната работа ме зарежда. И до ден днешен съм заобиколен от много приятели, а в това число попадат и тези, с които работя.

- Коя е най-голямата ти победа?

- Да накарам Карина да ми стане жена и да имаме дете. По-голяма победа от това не знам! А иначе имам много победи във футбола. И Бойко Борисов съм го бил. Моя запазена марка по време на мачове е да вкарвам голове.

- През декември месец ще направиш голям концерт, с който да представиш най-новия си албум. Разкажи ни кой ще участва в него?

- Надявам се да дойдат всички, които са замесени в албума. Да не казвам голяма дума, но 13-и декември ми харесва като дата и ми се иска  в този ден всички да са там. Повечето музиканти са известни и са заети и не знам дали ще успеят, но ще гледам да е такъв ден, в който да събера цялата гилдия. Лео, Део, Играта, Скандау, Ъпсурт, Гери Николаева - много са хората, с които имам парчета. Около 25-30 души ще сме на сцената.

Дичо: Правя музика с хора, с които се чувствам добре!

Dicho and The Band

- Кое е нещото (или нещата), което винаги успява да те вдигне, когато си паднал духом? 

- Ами общо взето като ми е тъжно и ми е тъпо, си пускам музика. Тя е единственото нещо, което ме кара да забравя проблема и да се чувствам добре. Като дойдат трудни моменти, стискам зъби и стягам мускули. Аз съм спортист. Израснал съм по залите. Не се отказвам, така че борбата е докрай – бутаме само напред!

***

Чуйте парчето "Дух"