Dragonlast: Български комикс разказва легенди за дракони

  • Dragonlast: Български комикс разказва легенди за дракони
    Dragonlast: Български комикс разказва легенди за дракони

Древните легенди разказват, че в началото на времето земята била управлявана от драконите. Те били могъщи същества, надарени с разум и магически способности. Но въпреки своя интелект, били егоистични и алчни. Което станало причина да започнат война помежду си...

Така започва историята в първия брой на новия български комикс „Dragonlast" (издателство Ардео). Разказът в картинки е един от проектите на художника, познат като Сатанасов. Идеята възниква преди много години, вдъхновена от множеството изгледано аниме, прочетена манга и изиграни видеоигри. През годините част от комикса се появява по страниците на различни издания извън България и печели награди от различни конкурси, но поради стечение на обстоятелствата не стига до завършек.

Историята се развива в измислен свят, в който властва расата на драконите, а сюжетът следва двамата главни герои, които водят борба срещу тях.

31056

"Още от съвсем малък мечтая да разказвам истории в картинки. Първите ми опити датират от времето, когато не съм можел да говоря, но съм драскал смело по стените, пода и краката си (докато съм седял на гърнето) за радост на майка ми. Много години по-късно аз все още искам да разказвам в картинки и не спирам да търся възможност да го правя“, споделя Сатанасов в началото на комикса.

Понастоящем това е един от едва няколкото български комикса на пазара и единственото българско периодично комикс списание, като по план трябва да излиза веднъж на 2 месеца.