Естония празнува своята 100-годишнина с поредица от събития

  • Естония празнува своята 100-годишнина с поредица от събития
    Естония празнува своята 100-годишнина с поредица от събития

Естония ще отпразнува много специална годишнина през февруари!

Тя ще отбележи 100 години от обявяването на независимост. По този повод международната програма "Естония 100" ще включва разнообразни събития за популяризиране на културното наследство, архитектурата, музиката, природата на Естония.

Освен това организаторите търсят рецепта за тортата на "Естония 100", която на 24 февруари ще бъде на всяка естонска маса. Създадена е и игра, която цели да насърчи хората да изучават естонския език.

Най-големите тържества ще се проведат в седмицата между 19 и 25 февруари. През лятото празненствата продължават, като върховият момент ще е от 18 до 25 август.

Естония празнува своята 100-годишнина с поредица от събитияСнимка: Richard/Flcikr

Въпреки продължителните тържества, 24 февруари 2018 г. е датата, в която Естония официално ще отбележи стогодишната си независимост. Всъщност събитията ще продължат до 2 февруари до 2020 г., когато е годишнината от мирния договор в Тарту.

В допълнение към националната програма ще има около 200 събития в 30 страни по света! Едно от най-големите ще бъде в Деня на почистването на света на 15 септември 2018 г., което ще е своеобразен подарък от естонците за света. 

Естония празнува своята 100-годишнина с поредица от събития

Ако все още не сте посещавали Естония и прекрасната столица Талин, това е чудесен повод да го направите. Половината от територията на страната пък е покрита с гори и има над 2000 острова, така че със сигурност няма да скучаете там!

Естония празнува своята 100-годишнина с поредица от събитияСнимка: Richard

Пълният списък с празнични събития в Естония можете да намерите тук.