Защо да посетим Литва през 2018 г.?

  • Защо да посетим Литва през 2018 г.?
    Защо да посетим Литва през 2018 г.?

По някаква причина Литва често е пренебрегвана от туристите дестинация. Балтийската страна обаче пази много интересни забележителности, вълнуващи фестивали и е чудесен избор за пътешествие до непознато място!

Тук сме събрали 5 причини, поради които да планирате посещението си в Литва още през 2018г., а защо не да отскочите и до края на тази година!

Величествените съседи

Литва граничи с четири държави: Полша, Латвия, Беларус и Русия, посредством Калининградската област. Така че страната може да се окаже чудесна отправна точка за няколкодневно европейско пътешествие. Комбинирайте Литва с посещение на някоя от тези красиви страни, а защо не и с всичките! 

Впечатляващо крайбрежие

Балтийското крайбрежие на Литва се простира на 90 километра дължина и определено има какво да предложи на своите посетители. По-насевер можете да се отдаде на развлечения, партита и нощен живот. На юг пък можете да се радвате на защитените дюни, които дори са включени в списъка на ЮНЕСКО.

Музикалните фестивали

Ако обичате музика на живо, тогава със сигурност ще заобичате Литва. Фестивалът "Granatos Live" не е за пропускане. На него можете да видите някои от най-любимите си групи и изпълнители. 

Столицата Вилнюс 

Вилнюс е съвкупност от архитектурни стилове, главно барокови, готически и ренесансови. Някои от сградите в града датират от 14-и век. Не тръгвайте без да виждате президентския дворец, университета и прекрасните църкви. Дори да не сте фотограф, във Вилнюс кадрите сами се навират във фотоапарата ви. 

Всеки регион има собствен национален парк

В Литва има пет неофициални културни региона. Всеки от тях има собствен национален парк, който можете да разгледате. Най-голям от тях е паркът "Лабанорас" , който е дом на над 300 езера. Така че любителите на природата и дългите разходки също ще останат доволни от Литва!