Европа по сезони - къде да отида и кога?

  • Европа по сезони - къде да отида и кога?
    Европа по сезони - къде да отида и кога?

Фактори като времето, количеството други туристи и разходите, са едни от водещите при избор на следваща дестинация за пътуване. 

Ето едно кратко ръководство за това къде да отидете в Европа въз основа на сезона, който сте избрали.

ПРОЛЕТ

Яркият цъфтеж, красивите цветове и спокойните утрини бележат настъпването на благоприятно време в цяла Европа. Очаквайте близо до идеални условия за пътуване до средата на май, съчетано с ниски сезонни цени.

АКЦЕНТИ:

Европа по сезони - къде да отида и кога?
Снимка: Pinterest

За да се пренесете в рая на красивите цветове, отидете на един от най-големите фестивали на лалета в Лесе, Холандия.

В този сезон във Венеция и Париж  времето ще бъде приятно и градовете ще бъдат ваши, за да им се насладите без тълпите от туристи.

Крайбрежният район на Амалфи оживява с цветя и кристална синя вода. Това е и перфектното време на годината за гребане, туризъм и опознаване на околностите.

Май е най-слънчевото време в годината в Берген, Норвегия. Заобиколен от 7 хълма и 7 фиорда, Берген е прекрасна дестинация с грандиозно пристанище и автентични дървени къщи.

Лисабон, Португалия предлага на пътешествениците слънчево време, култура и безкраен списък от неща, които да правят, хапват и изследват. Не забравяйте да проверите и Куинта де Регалиера в Синтра.

Известен сред младоженците,  СанториниГърция, предлага меко време и все още не много тълпи от хора в края на април. 

ПОСЕТЕТЕ СЪЩО:

Барселона - Испания, Лондон - Англия, Амстердам - Холандия, Дъблин - Ирландия, Берген - Норвегия, Севиля - Испания, Чинкуе Тере - Италия

ПРАЗНУВАЙТЕ:

Ден на Свети Патрик в Дъблин, Ден на краля в Амстердам, Ле Ферия де Абрил в Севиля

ЛЯТO

В пиковия туристически сезон в цяла Европа, избягвайте големите градове и се отправете към дестинации извън най-натоварените и популярните, в търсене на истинско взаимодействие с местните жители и красивите пейзажи. Ако е възможно, избягвайте пътуванията през август, тъй като ще се сблъскате или с дълги опашки, или с огромни задръствания през целия месец.

АКЦЕНТИ:

Европа по сезони - къде да отида и кога?
Снимка: Pinterest

Всяка седмица през юли и август е Yacht Week в Хърватия. Отидете на круиз през красивите хърватски острови с вашите приятели и 50 други яхти за едноседмично парти.

Лятото е идеалното време за туризъм, затова се отправете към планината! Посетете красивия Lauterbrunnen, Швейцария, за да видите очарователното европейско местенце, сгушено в сянката на швейцарските Алпи.

Отправете се към Surf Camp в Португалия!

Сезонът на лавандула в Прованс, Франция е в пълен разцвет до края на юни. Разгледайте региона с кола, за да се насладите истински на разкошните пурпурни полета и вкусните ястия в околността.

Направете пътуване през Западна Ирландия, минавайки покрай очарователните градове Дингъл и Кенмаре и скалистия бряг на дивия Атлантически път.

ПОСЕТЕТЕ СЪЩО:

Оксфорд - Англия, Халщат - Австрия, Анеси - Франция, Люцерн - Швейцария, Сан Себастиан - Испания, Берлин - Германия, Ментон - Франция, Копенхаген - Дания

ПРАЗНУВАЙТЕ:

Винен фестивал в Бордо, Седмица на яхтите в Хърватия, Тур дьо Франс, Ла Томатина в Испания, Фриндж фестивал в Единбург

ЕСЕН

Страхотно време за пътуване в Европа - можете да се насладите на реколтата от вино и пиковия сезон на фестивалите. Тълпите са отминали, но въпреки това времето все още може да бъде идеално за обиколки и дейности на открито.

АКЦЕНТИ:

Европа по сезони - къде да отида и кога?
Снимка: Pinterest

Нищо не може да се сравни със забавлението на Октоберфест в Мюнхен. Спрете до известния замък на Пепеляшка - Нойшванщайн.

Барселона и близкият Монсерат са невероятно живописно есенно бягство. Не забравяйте да посетите известната La Sagrada Familia по време на посещението си.

Есенните листа в Прага правят града невероятно романтичен и красив.

Все още не сте готови да се сбогувате с плажа? Резервирайте почивка на Корфу, Гърция, за да хванете последните слънчеви лъчи и да наваксате с хващането на тен.

Nerja, Испания на Коста Дел Сол е любима сред испанските почиващи и трябва да бъде и за вас! Белите сгради и красиви плажове, затихващото слънце все още огрява тази великолепна брегова ивица.

ПОСЕТЕТЕ СЪЩО: 

Санторини - Гърция, Прага - Чехия, Рим - Италия, Барселона - Испания, Анеси - Франция, Долина Мозел - Германия, Колмар - Франция

ПРАЗНУВАЙТЕ:

Лудвигсбургски тиквен фестивал в Германия, Concurs de Castells в Испания, Октоберфест в Мюнхен

ЗИМА

Зимата е идеалното време да изпитате истински европейската култура - независимо дали в музей, седнали в уютно кафене с чаша греяно вино в ръка или на един от многото коледни базари на целия континент, ще изпитате онова осезаемо очарование, което всички толкова обичаме.

АКЦЕНТИ:

Европа по сезони - къде да отида и кога?
Снимка: Pinterest

Лондон, с известните си broadway продукции, музеи и кръчми, градът е идеален за зимно посещение. Не забравяйте да спрете в The Shard за чаша (или три) вино, високо над града!

Отпийте от греяното вино на един от красивите коледни базари в Европа. Например: Страсбург, Франция, Хайделберг, Германия,  Виена, Австрия, Брюж, Белгия.

Спуснете се по склоновете в Гармиш, Германия или Шамони, Франция.

За любителите на партито - Carnivale във Венеция е чудесен избор. Допълнителен бонус: градът е великолепен и няма да има тълпи от туристи.

ПОСЕТЕТЕ СЪЩО:

Залцбург - Австрия, Инсбрук - Австрия, Шамони - Франция, Ротенбург об дер Таубер - Германия, Будапеща - Унгария, Тенерифе - Испания

ПРАЗНУВАЙТЕ:

Панаир на трюфели в Сан Миниато в Италия, коледни базари в цяла Европа, музикален фестивал в Залцбург