Европейските пътувания с влак, които са дори по-бързи от летенето

  • Европейските пътувания с влак, които са дори по-бързи от летенето
    Европейските пътувания с влак, които са дори по-бързи от летенето

Все повече пътници търсят начини да намалят въглеродния отпечатък на своите приключения, но времето и парите все още са двата основни фактора при вземането на решение какво да резервират.

Ново проучване на Омио, разкри 25 европейски маршрута, които всъщност са по-бързи с автобус или влак, отколкото със самолет.

„Общото схващане, че летенето винаги е най-бързият начин за придвижване от точка А до точка Б, не е задължително да се запази, след като обмислите допълнителното време, необходимо за стигане до летището, опашка при чекиране или охрана и изчакате да се качите или вземете багажа, "Каза Бертран Етиен, регионален директор в Омио.

Помислете за тези пътувания с влак и автобус, които са по-устойчиви, просторни и по-бързи от летенето.

Лондон до Брюксел или Париж с влак

Влаковите услуги на Eurostar през Ламанша до Франция, Белгия и извън нея функционират от 25 години, с ново разширяване до Амстердам през 2018 г. Не само пътниците ще спестят до 32 кг (70,5 фунта) въглероден диоксид, като вземат влака, но и пътуването ще бъде три часа по-бързо от пътуването до летището.

Париж до Марсилия с влак

Преминавайки почти по цялата дължина на Франция, пътуването от Париж до крайбрежния град Марсилия е с близо два часа по-бързо с влак и спестява колосалните 62 кг (136,6 фунта) въглероден диоксид.

Мадрид до Андалусия с влак

Ако сте се насочили на юг, след като сте посетили столицата на Испания, Севиля и Малага всъщност са по-бързи за достигане с влак, отколкото да летите, с близо час и половина.

Рим до Неапол, Флоренция или Пиза с влак

Прекосяването на Италия може лесно да се осъществи в мрежата на Trenitalia в страната, а бързите връзки в столицата означават, че поне един час може да бъде спестен от времето за пътуване с влак.

Щутгарт до Париж с влак

За този маршрут е по-бързо да се качите на влак между Германия и Франция с близо час и половина и в този процес се спестяват 47 кг (103,4 фунта) CO2 .

Париж до Брюксел с автобус

Качете се на автобус между тези градове във Франция и Белгия за един час по-бързо пътуване.

Виена до Будапеща с автобус

Пътуването между столиците на Австрия и Унгария, което е 57 минути по-бързо с автобус, отколкото със самолет.