Фестивалът Биле Фест се завръща на Остров Света Анастасия

  • Фестивалът Биле Фест се завръща на Остров Света Анастасия
    Фестивалът Биле Фест се завръща на Остров Света Анастасия

Фестивалът "Биле Фест" се завръща на остров Света Анастасия от 22 до 24 юни като част от тематичния Миден и Етно уикенд в Бургас. Това вълнуващо събитие обещава да предложи разнообразие от продукти и преживявания за всички възрасти.

Посетителите ще имат възможността да разгледат щандовете на различни изложители, представящи своята уникална продукция на арт базара на открито. Бижута, ароматни масла и местни деликатеси са само няколко примера за артикулите, които очакват да бъдат открити на фестивала. Не пропускайте и традиционните миди на тенекия на плажа – перфектният носталгичен акцент.

Програмата на фестивала включва и няколко специални събития. На 22 юни, събота, в 11:00 ч. зрителите ще станат свидетели на ритуала "Еньова булка", пресъздаден от СФА „Китка“ с художествен ръководител Мария Маркова-Халачева. Този древен обичай ще включва и създаването на еньовденски венец от билки за здраве.

На 23 юни, неделя, от 11:00 ч. люляковите баби ще демонстрират как да приготвите традиционния български сладкиш Кишкек. Ако сте любопитни как се прави, не пропускайте тази възможност да научите. В същия ден, от 19:00 ч., празникът продължава с Хоротека с клуб "Миладина" и Вечер на българското хоро.

За да стигнете до фестивала, трябва да се качите на кораб от Морска гара Бургас в 18:00 ч. Събитието ще започне в 19:00 ч., а корабът обратно към Бургас ще отплава в 21:30 ч. За да добавите към атмосферата, облечете се в народни носии; такива ще бъдат налични за закупуване на място.

На 24 юни, понеделник, от 11:00 ч. Ансамбъл "Странджа" ще представи хипнотизиращ танцов спектакъл, вдъхновен от фолклорната магия. Това грандиозно закриване на фестивала ще бъде перфектният завършек на един изпълнен с култура и традиция уикенд.

Не пропускайте шанса си да станете част от магията на Биле Фест 2024 на остров Света Анастасия. С комбинацията от уникални местни продукти, традиционни ритуали и оживени изпълнения на живо, това събитие със сигурност ще остави незабравими спомени за всички присъстващи.