Фотографски НАДстроения от Надя Кънева

  • Фотографски НАДстроения от Надя Кънева
    Фотографски НАДстроения от Надя Кънева

Фотографска изложба, която не само ще ви покаже места, но и ще ви припомни онова уютно усещане, което ви обзема, когато забележите симпатичен детайл, докато сте на път и ви се иска да го запечатате, за да запазите това чувство завинаги.

„НАДстроения” е първата самостоятелна фотографска изложба на Надя Кънева. Фотографиите са заснети по време на различни пътувания, но не са просто пейзажи и хора. Чрез цветовете, светлината и сенките ще успеете да се докоснете до настроенията и емоциите на самата Надя. „НАДстроения” всъщност е начин за възприемане на света и начин на изразяване на най-съкровеното и личното чрез света, казва Надя.

Ето какво още сподели пред Peika.bg:

- Коя е Надя Кънева и какви са мечтите й?

- Момиче на 27 с най-обикновени мечти.

- Какъв пътешественик си?

- Когато пътувам, съм нетърпелива. Винаги ми се вижда, че имам много малко време и прекалено много неща за гледане. Най-много обичам безцелните разходки.

40750

40752

- Коя е перфектната дестинация за Надя?

За мен важна е компанията, а не дестинацията. Била съм на хубави места и не съм могла да им се насладя. Най-хубавите ми пътешествия са били в компанията на близък човек, с когото имаме сходни интереси и очаквания.

- Какво те провокира да вдигнеш фотоапарата и да снимаш?

- Най-често снимам, когато искам да запомня някоя емоция или момент, когато видя нещо красиво, когато светлината е хубава или някое лице ме впечатли.

40754

- Какво обичаш да правиш, когато не снимаш?

- Обичам да танцувам народни танци.

- Без какво никога не тръгваш на път?

- Ако зависи от мен, бих помъкнала цялата си къща в движение. Обичам да пътувам с много багаж, за да съм сигурна, че имам всичко необходимо за всяка една възможна ситуация.

40749 40757

40753

- Коя беше последната ти фотографска находка?

- Откриващата фотография от изложбата ми е една от любимите напоследък. Снимах една рибарска мрежа на пристанището в Ахтопол.

- Къде се намира пейката с най-красивата гледка?

- На терасата на вилата на семейството ми в Етрополския балкан. Не само гледката е прекрасна, но и хората наоколо.  

*

Изложбата се открива на 17 февруари 2016 г., 19 ч. Gallery 2.0. (София, ул. 6 септември 26) и ще остане до 19 февруари.