Хамбург - 10 причини да го посетите още сега

  • Хамбург - 10 причини да го посетите още сега
    Хамбург - 10 причини да го посетите още сега

Хамбург – жив и красив град с много исторически забележителности и цветни култури.

Причините да го посетите са наистина безброй, но тук ви даваме 10, заради които да го включите в списъка си с пътешествия.

Сигурни сме, че градът ще ви очарова, развълнува и ще остави очарователни спомени, към които да се връщате с усмивка.

1. Историческите обекти

Въпреки големият пожар от 1842 г. и бомбардировките през Втората световна война, градът е съхранил доста от своето историческо наследство. Накъдето и да се обърнете, ще видите парченца от него. Не пропускайте нео-ренесансовото кметство, къщите от 17-ти век, тунелът „Старата Елба“ (Old Elbe), които ще ви накарат да се влюбите в този град.

2. Световното наследство на ЮНЕСКО

Хамбург разполага с богато наследство, като най-големия комплекс от складове в света - Шпайхерщат (Speicherstadt). Построен е още през 19-и век върху дървени греди. Заобиколен е от множество канали и мостове. Тук всяка вечер се провежда светлинно шоу. Не пропускайте да разгледате и Национален парк „Хамбургишес Ватенмеер“.

3. Отдих край морето

Между три реки, езера и безброй канали – Хамбург наистина е град, построен върху вода. Направете си разходка по река Елба или се повозете с лодка по каналите. Опитайте и ветроходна яхта, кану или наемете водно колела. Тук имаме богат извор от водни забавления.

4. Амбициозна архитектура

Тук не се страхуват да мислят мащабно. 
Само погледнете впечатляващия комплекс Хафенсити, който буквално плува във водите на Елба. Тук съвременната архитектура е в разцвета си. Насладете й се.

5. Най-добрите туристически атракции

Те са именно тук – по поречието на Елба. Посетете Музея на миниатюрите, където ще видите 
най-голямата мини железница в света. Тя включва над 1000 влакове, повече от 4000 сгради, и 260,000 фигурки. В музея можете да разгледате емблематични места от Германия, Швейцария, Австрия, САЩ.

Хамбург - 10 причини да го посетите още сега
Снимка: Bjoern Schwarz/Flickr

6. Богат избор от музеи

В града има над 40 музея, които да удовлетворят и най-претенциозния турист. Не пропускайте Хамбурския исторически музей, в който ще научите повече за историята на
 ГерманияИли се върнете 3000 години назад - запознайте се с мореплаването в Международния морски музей.

7. Музикалните фестивали

Топ събитието е Репербан фестивал, който предлага разнообразие от музикални столове. В града се провеждат много джаз фестивали за ценители. Феновете на електронната музика ще харесат Шпектрум (Spektrum), а привържениците на рока и алтернативната музика ще се чувстват като у дома си в ЕмЕс Доквил (MS Dockville).

8. Природа на една ръка разстояние

Хамбург е един от най-зелените градове в Европа. Има красиви паркове и прекрасни пясъчни плажове с релаксиращи барове. Можете да отидете на разходка по живописните брегове на река Елба, екскурзия до Харбург Хилс или да видите мочурищата край града.

9. Вкусната храна

Забравете всичко, което се асоциира с типична немска кухня и опознайте свежите аромати на Северна Германия. Херингата и другите морски дарове са специалитети тук. Задължително опитайте от местната бира.

10. Интересни места за настаняване

Независимо дали идвате на един уикенд или за по-дълго, можете да си избере по-интересно място за нощувка. Например каюта на кораб, просторна къща в лодка или къща на дърво? Можем само да кажем „защо не!“