Хавана: 8 места и съвети кога да ги посетите

  • Хавана: 8 места и съвети кога да ги посетите
    Хавана: 8 места и съвети кога да ги посетите

Хавана – туптящото, горещо сърце на Куба.

Страната на 60-годишните кадилаци. Тук все още няма толкова много туристи, колкото им се иска на местните. Няма и деца, които да си играят с някоя съвременна джаджа, защото се гонят по улиците. Тук бабите най-често са с пура в ръка, а улиците се огласят от музиката на оркестри.

Площадите тук са разноцветни, а ликът на Че Гевара те гледа от всеки ъгъл. Старата част на Хавана е пълна със сгради в бароков стил.

Хавана: 8 места и съвети кога да ги посетите

Ето и няколко съвета какво на правите в кубинската столица:

1. Вечерна разходка по улица „Прадо”. Светлини, хора, кафенета – нощта предлага истинско очарование. 

2. Разходка по булевард 
„Ел Малекон” – любимо място на туристи и местни. Той минава край главните улици на Хавана и предлага великолепни гледки към залива.

3. Посетете площада на революцията (Plaza de la Revolucion) рано сутрин или късно вечер. През останалото време е много горещо и претъпкано с туристи.

Хавана: 8 места и съвети кога да ги посетите

4. Отдъхнете си в парка на Джон Ленън във Ведадо. Там е единствената статуя на западен музикант в Хавана. Любопитна информация е, че очилата му редовно се крадат и непрекъснато се заменят с нови.

5. Насладете се на изключителни панорамни изгледи към града с помощта на огромната Камара Оскура в стария град.

Хавана: 8 места и съвети кога да ги посетите

6. Докато сте в стрия град, задължително вижте катедралата „Сан Кристобал”. За нея казват, че е единственият пример за барокова конструкция с асиметрични елементи. Една от кулите й e по-широка от другата.

7. Посетете някой от цигарените заводи, с които Куба е толкова известна. Има един точно зад „Капитолио” . Входната такса е около 8-9 евро за 30-минутна обиколка с екскурзовод. Имайте предвид, че снимането е абсолютно забранено.

Хавана: 8 места и съвети кога да ги посетите

8. Направете една обиколка с екскурзовод и из завода за производство на ром Хавана Клуб. Това е един от най-известните производители на алкохолната напитка в страната. Повечето изложени продукти имат превод на английски език и са с подробни разяснения.