Да узнаеш бъдещето си в Хонконг

  • Да узнаеш бъдещето си в Хонконг
    Да узнаеш бъдещето си в Хонконг
  • Да узнаеш бъдещето си в Хонконг
    Да узнаеш бъдещето си в Хонконг
  • Да узнаеш бъдещето си в Хонконг
    Да узнаеш бъдещето си в Хонконг

В Хонконг тези персони са много популярни, особено сред местните хора. Защото китайците са суеверни.

Ако попаднете в района на Нощния пазар при Темпъл Стрийт в квартал Коулун, преминете отвъд сергиите и ще попаднете на много интересно място. Малка уличка, която излиза на градините на храма Тин Хау, е пълна с десетки гадатели. Всеки един от тях стои пред малка масичка и е готов да ви предостави съветите си за брак, любов, деца, учене, работа. Някои гледат на ръка, други хвърлят карти, трети гледат в огледало - в крайна сметка методите за надникване в бъдещето не са безкрайно много.

Друго място, където ще ви предложат да разбулят тайните на бъдещето ви, е храмът Уонг Тай Син. Самият храм е много красив и посещаван - нищо чудно да ви се наложи да почакате на опашка, докато влезете.

Храмът обаче има и друга употреба. В залата за молитви има съд, пълен с малки номерирани пръчици. Трябва да разклатите съда, докато не падне една пръчица. След като видите номера на нея, може съвсем недвусмислено да се каже какво е вашето бъдеще – от някой от многобройните гадатели, които се мотаят наоколо.

Разбира се, всеки е свободен да вярва в тези неща или не. Китайците с гадателски способности обаче правят цяло състояние от суеверието на сънародниците си.

За чужденците често проблем е езиковата бариера. Тези, които искат да узнаят бъдещето си, могат да потърсят табелката „English” на някои от масичките или пък просто да намерят приятел, който говори кантонски китайски.