Идеи за селски туризъм в Европа

  • Идеи за селски туризъм в Европа
    Идеи за селски туризъм в Европа

Сигурно неведнъж сте посещавали някои от магическите родопски села или тези, скрити в Еленския или Тетевенския Балкан?

Този път излезете от познатото и се гмурнете в най-омайните селски райони на Европа. Там ще откриете спокойствие, гостоприемство и добра храна. Заедно с Банка ДСК и иновативната кредитна карта DSK-WizzAir сме ви подготвили 5 идеи за селски туризъм в Европа. Не бъдете просто туристи, а си позволете да се насладите на почивката си!

1. Астурия и Кантабрия, Испания

Североизточната част на Испания предлага повече спокойствие в сравнение с по-южните райони. В областите Астурия и Кантабрия ще откриете красотата на селското безвремие, приятелски настроени местни жители и много интересни места за посещение. В района има много пещери с рисунки от праисторията. Това е земя, богата на традиции, с интересна средновековна архитектура. За онези, които не харесват жегата, северното крайбрежие на Испания предлага по-прохладен климат заради океана и планините. Посетете Националния парк „Лос Пикос" и мистичните пещери. За отмора опитайте местното сирене Карбалес и ябълковото вино, за да усетите истинския вкус на живота.

Идеи за селски туризъм в Европа

Идеи за селски туризъм в Европа

За да стигнете до Северна Испания, изберете полет на WizzAir от София до Мадрид. След това можете да вземете влак до желаната дестинация.

2. Австрийски винарски регион

Ако сте почитатели на виното, в комбинация с вкусна и прясна храна, посетите винения регион в Австрия. Той е разположен в източната част на страната. В него като скъпоценни камъни са разпръснати уютни селца, в които можете да дегустирате местното вино. Разходете се до езерото Нойзидлер Зе, което се намира на границата на Австрия и Унгария. То е предпочитано място за отдих, най-вече заради прекрасните птици, които гнездят в района. Можете да ги наблюдавате с чаша вино в ръка и да се любувате на спокойствието.

Идеи за селски туризъм в Европа

Идеи за селски туризъм в Европа

Винарският регион се намира близо до Виена, така че можете да вземете директен полет на WizzAir дотам и да се отдадете на заслужена почивка.

3. Централна Португалия

Преди години планинските села на юг от Коимбра са били почти изоставени, но сега кипят от живот и в тях се развива успешен туризъм. Мястото е чудесно за планинско колоездене и дълги разходки. В района дори има специално изградени пътеки за незрящи, така че всеки да може да се докосне до природата. По-авантюристично настроените могат да посетят местността Златните скали. Ако искате да усетите истинската атмосфера на мястото, отседнете в някоя малка селска къща. Повече от тях предлагат и вкусна закуска, така че не я пропускайте. 

Идеи за селски туризъм в Европа

Идеи за селски туризъм в Европа

Пътувайте до Португалия с изгодните полети на WizzAir. Можете да кацнете в Лисабон и оттам да се придвижите с влак до избраното селце. Пътят до него ще ви отнеме около 2-3 часа.

4. Прованс, Франция

Трудно е да се устои на прелестта на историческата френска област Прованс. Тя се простира край Средиземно море, заключена между Ронската низина и Италия. Тук ще се потопите в море от лозя и лавандулови полета, които се простират чак до безкрайния хоризонт. Препоръчваме ви да посетите селцето Горд. То е терасовидно разположено на красив хълм, а на върха му се издига ренесансов замък. Край Русийон пък се намира едно от най-богатите находища на охра в света. Селцето е кацнало на ръба на каньон, а природата е изрисувала изящно пъстра картина, която ще ви омае. Ако искате истинско усамотение, посетете Менерб. Селото е разположено сред градини от черешови и смокинови дървета. Там почти няма хора, така че ще се разхождате сам-сами по тесните калдъръмени улички.

Идеи за селски туризъм в ЕвропаСнимка: itinerariumvitae.com

Идеи за селски туризъм в Европа

Пътувайте с WizzAir от София до Ница и се гмурнете в непретенциозния шик на френската провинция!

5. Винен регион Пфалц, Германия

Предлагаме ви още един селски винен регион, този път в югозападния край на Германия. Пфалц се слави с малките си селца с дървени къщи, надничащи измежду лозята. Освен това е сред най-топлите райони на Германия. Ако някога сте мислили, че немската храна не е толкова добра, просто посетете произволно избран ресторант в Пфалц и предразсъдъците ви бързо ще се изпарят. Можете да посетите планината Хаард, обгърната в гъсти гори. Там ще откриете кокетни дървени къщи, в които да си починете и да се наслаждавате на пейзажа.

Идеи за селски туризъм в Европа

Идеи за селски туризъм в Европа

За да се впуснете във винената одисея, резервирайте полет от София до Мюнхен на WizzAir и бъдете готови за приключения.

Имате нужда от малко спокойствие? Искате да опознаете най-интересните места за селски туризъм в Европа? Тогава изберете кредитната карта DSK-WizzAir. С нея трупате точки, които да използвате за отстъпки при резервации на самолетни билети и при покупки на услуги от сайта на Wizz Air.