Игра: Не една, а 56 идеи! - „Опознай родния край – Хасково“

  • Игра: Не една, а 56 идеи! - „Опознай родния край – Хасково“
    Игра: Не една, а 56 идеи! - „Опознай родния край – Хасково“

Ако се чудите къде да прекарате един летен уикенд, ще ви дадем не една, а петдесет и шест идеи.

С желание да популяризира богатата история и прекрасна природа, не само в града, но и в цялата хасковска област, местният туристически информационен център пое инициатива, под формата на игра  „Опознай родния край - Хасково, да провокира жителите и гостите на града  да открият и посетят интересни културно-исторически и природни забележителности.

За осъществяването на инициативата е изработена Карта - пътеводител, която включва  56 по-леснодостъпни интересни и атрактивни туристически обекта в 11 общини от хасковска област.

Игра: Не една, а 56 идеи! - „Опознай родния край – Хасково“

 

Някои от обектите носят ценна информация и любопитни факти от живота на древните траки, които са оставили най-дълбоки следи след себе си точно по тези земи.

Други ни разкриват великолепието на флората и фауната на Източни Родопи и т.н.  

Целта на играта е да се съберат 15 печата от 15 обекта включени в пътеводителя, а наградата е значка и право на участие в томбола с много награди. 

За да научите повече, може да си закупите картата от Туристическия център в Хасково, Монумент „Света Богородица“ – Хасково, Узунджовска църква – с.Узунджово, Хасково, Александровската гробница - с. Александрово, Хасково, Терариум –Минерални бани, Тракийска куполна гробница/, Крепост „Неутзикон“ – с. Мезек, Свиленград, да посетите всички или част от обектите и да се включите в играта „Опознай Родния край – Хасково“.

За повече информация следете фейсбук страницата на Туристически информационен център или посетете сайта.