Интересни събития за 14 февруари

  • Интересни събития за 14 февруари
    Интересни събития за 14 февруари

Какво да правим в празничния ден?

Независимо дали ще празнувате любовта към виното или към някой скъп човек, можете да си подарите един по-различен 14 февруари. Заложете на преживяванията, емоциите и спомените, които ще ви топлят дълго след това.

Предлагаме ви няколко интересни събития, подредени по дати и градове. Весел празник!

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Свети Валентин в Литературен клуб "Перото"

В денят на влюбените – 14 февруари, Литературен клуб "Перото" предоставя своята сцена, от която да отправите думите и посланието, които искате да споделите на най-важния за вас човек. В романтична атмосфера роялът ще звучи в мелодията на любовта, ще имате своята маса със свещи и чаша вино, и любимия до себе си. Повече информация тук

*

"Късо кино" в НДК

В НДК може да се насладите и на късометражната панорама „Късо кино“ от 19:30 часа. Ще може да гледате три късометражни филма на режисьора Катерина Борисова: „Здравей, любов, довиждане“, „Откъснати цветя“, „Преди нощта да изтече“. За още събития в НДК вижте тук

*

Химията… в любовта и виното”

14 февруари в Националния политехнически музей? Защо не! Участниците в „лабораторията“ ще разберат как може да се напише „любов“ и „вино“ с химични формули. „Разбива” ли се наистина сърцето? Защо свързваме науката? Повече информация тук.

*

Концерт на Остава в Терминал 1

Прекарайте празника на влюбените с една то най-готините български групи - Остава в столични клуб Терминал 1. Подарете си романтика, музика на живо и много положителни емоции в най- любовния ден от годината. Повече информация тук.

*

На кино в G8 Cinema

На 14 февруари можете да гледате премиерата на филма Сент Амур или пък La La Land, Лабиринти на любовта Човек на име Уве и други. Цялата програма вижте тук

*

На кино в Euro Cinema

Вижте премиерата на Пеещите обувки или филми като Флорънс, Летовници, Геният и други. Цялата програма вижте тук

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Изложба „Гигантските маски на Кукерландия“

Пътуваща изложба „Гигантските маски на Кукерландия“ гостува във Велико Търново. Експозицията е приятелски поздрав от едноименния ямболски маскараден фестивал към жителите и гостите на града, и може да бъде видяна пред сградата на общината до 14 февруари включително. Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВАРНА

Етажна гроздова“

Можете да гледате представлението „Етажна гроздова“ в зала 1 от 19:00ч във Фестивален и конгресен център Варна. В главните роли участват Антон Радичев, Радичев, Явор Гигов, Милена Маркова, Невена Бозукова, Евгени Будинов, Стефан Иванов, Веселин Цанев.

*

Лекция за съвременно изкуство

„Що е то съвременно изкуство и кои са най-ярките произведения от България и света?“ Как се раждат първите инсталации и пърформанси, откъде възниква идеята за концептуално изкуство, кои са най-атрактивните съвременни автори и произведения от България и света? Разберете в галерията за съвременно изкуство Contemporary Space ! Входът е свободен, началният час е 19:00 ч. Повече информация тук. 

***
Вижте всички събития в България и по света.