Интересни събития този уикенд (13 - 15 юли)

  • Интересни събития този уикенд (13 - 15 юли)
    Интересни събития този уикенд (13 - 15 юли)

Вижте какви ще са летните събитие този уикенд?

Концерти, изложби, фестивали - за всеки по нещо!

Ако все пак не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия. 

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Пълнолуние и детско музикално ателие

13 юли

Юлиан Вергов, Илиана Коджабашева, Вера Гиргинова и Ангел Ковачев ви канят на музикално-театрално пътешествие измежду редовете на фантастични класически произведения. Софийска филхармония под диригентството на маестро Павел Златаров, ще изпълни произведения на Чайковски, Менделсон, Берлиоз, Мусоргски и много други. Кой свят ще се окаже по-вълнуващ, този на думите или този на музиката, от Фортисимо Фамилия ще ни покажат на 13 юли от 19:00 часа в Двореца Врана. Повече информация тук.

*

Концерт на Hed PE, Crazy Town, Bad Copy и Nameless Day Ritual

14 юли

Голяма част от групите, които трябваше да свирят на втория ден на отменения Wrong Fest 2018, все пак ще зарадват българските си фенове с концерт в Маймунарника. Концертът на Hed PE, Crazy Town, Bad Copy и Nameless Day Ritual ще се проведе на 14 юли, събота. Вратите на клуба отварят в 17:30, а началото е предвидено за 19:00 ч. Събитието става факт,  благодарение на бързата реакция на Wrong Fest и организаторите на новата дата – столичните клубове Строежа и Маймунарника. Повече за събитието тук.

*

Изложба My Way

14 юли - 14 август

Не пропускайте да посетите  откриването на събитието на 14 юли, от 18.30 ч. с елегантно парти за близки, приятели и най-нетърпеливите почитатели в пекарната „The Art of Love“ на бул. Христо Смирненски 48, жк Лозенец, близо до спирка на метрото Стадион Васил Левски. Вход- свободен, вино и аперитиви за всички гости. Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВАРНА

Многожанрова изложба „ArtExtreme СТРАЖА“

13 юли - 30 август

На 13 юли от 18 часа в арт-галерията на Морско казино – Варна се открива многожанровата изложба „ArtExtreme СТРАЖА“ под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Автори и куратори са АНДАРИ – Анатолий Радев и Дария Василева. Изложбата се показва след нейната премиера през месец май в Националния етнографски музей в София. „ArtExtreme СТРАЖА“ е пето издание на многожанровата изложба „ArtExtreme“ – изкуство на предела в образ на вътрешни преживявания в пространствени среди. Изследва и показва образа на „СТРАЖА“ – свят пазител на същността в пространство, сътворено от божествената азбука Глаголица. Темата е пресъздадена чрез 16 художествени творби; археометрирана мелодия на името на изложбата и буквите от Глаголицата ведно с български ритми; видео филми с преживявания, вплетени в танцови изпълнения. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ В РУСЕ

Ruse Summer Free Tour

до 29 септември

За трета поредна година Ruse Summer Free Tour ще посрещне гостите на Русе и региона, за да ги разведе из потайностите на града. Професионалните екскурзоводи очакват желаещите да се потопят в атмосферата на Русе всяка събота, включително и на официалните празници, в 18:00 часа с място на тръгване Паметника на свободата. Безплатните турове се провеждат на английски език, обхващат централните части на града и продължават малко повече от един час и половина. Първата обиколка от тазгодишната програма ще се състои на 5 май. Допълнителна информация тук

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Изложба по повод 141-годишнина от освобождението на Велико Търново

до 31 юли

По повод годишнината от 6 до 31 юли 2018 г. в музей "Възраждане и Учредително събрание" ще бъде експонирана изложба „България и Румъния пред прага на Новото време. Забравени снимки и гравюри от Руско-турската война". Допълнителна информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Детско биенале

до 20 юли

На 19 май, денят на Габровския карнавал, в 10 часа, в Музея на хумора и сатирата се открива Биеналето на хумористично–сатиричната детска рисунка, което тази година е посветено на света на карнавала и карнавалите по света. Имената на наградените участници ще станат известни по време на откриването. В конкурса участваха произведения, изпълнени в разнообразни традиционни и съвременни медии и техники. Те бяха на деца и младежи от област Габрово в две категории – индивидуално (в 3 възрастови групи – до 8, 12 и 18 годишна възраст) и екипно. Изложбата на техните творби продължава от 20 май до 20 юли. Още информация тук.

Интересни събития този уикенд (13 - 15 юли)

*

СЪБИТИЯ В ПРАВЕЦ

Моцартови празници

13 - 15 юли

Организаторите посвещават тазгодишното издание на фестивала на великата българска оперна певица Христина Ангелакова – дългогодишен артистичен директор и незабравим сърцат вдъхновител на „Моцартовите празници“, с която оперна България се прости неотдавна. По нейна идея и тази година ще бъдат представени уникални музикално-сценични постановки, иновативни жанрово разнообразни продукции, показващи българските постижения на различните видове изкуства в оригинална симбиоза с класическата музика. Опера и балет с кукли, нетрадиционно представяне на класиката – запазена марка на фестивала, програми за деца и възрастни, музика, танц и поезия с участието на утвърдени имена от световните музикални сцени, театралния афиш, млади таланти и още много приятни преживявания за многобройните почитатели на фестивала предстоят в моцартовите дни през месец юли в Правец. Още информация тук.

Интересни събития този уикенд (13 - 15 юли)

*

СЪБИТИЯ В СОЗОПОЛ

XIII Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите”

до 15 юли

Международен младежки фестивал на изкуствата “Музите” ( ММФИ“Музите”)  е традиционен форум на изкуствата, който събира в България хиляди участници от цял свят. Фестивалният период е от 5-ти до 15-ти юли в две сесии по 5 дни, разделени на видове изкуства. Отлично съчетание на летен  морски отдих с  активна творческа изява. Международен младежки фестивал на изкуствата (ММФИ) „Музите” е многожанров фестивал-конкурс и представя всички изкуства. В него участват ансамбли и солисти от училища по изкуствата, академии, школи, студия, детски и младежки центрове, деца и младежи на възраст от 5 до 35 години. Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В БАЛЧИК

Фестивал „Пясъчни творения”

14 юли

От две години насам, в началото на астрономическото лято, Белият град - Балчик е домакин на детския фестивал „Пясъчни творения” и събира деца от различни градове и държави, които обичат да творят. Целите на фестивала са: децата да работят сред природата, с естествени материали, и да разкрият своя талант. Участниците могата да вземат участие във фестивала в две категории: семейна ( дете/деца с родителите си) и детска (деца от 3-18 г. индивидуално или в група). Още информация тук.

Интересни събития този уикенд (13 - 15 юли)

*

СЪБИТИЯ В КАРАНДИЛА

Лятна случка 2018

13 -15 юли

В средата на лятото отново ще имате възможността за една планинско-полянна Лятна Случка. Тази година (лято 2018-то) на 13-14- 15 юли, сред старата букова гора в местността Карандила, над Сливен, ще се проведе музикалния етно-грийн- фюжън фестивал „Лятна случка“. В трите фестивални дни наоколо ще изникнат стотици палатки, а в своеобразното малко фестивално селище ще се случи традиционния базар за ръчно изработени неща, демонстрации на цирково изкуство, различни работилници, както и множество чудесни летни занимания – бира, хапване, огън, забавление и разбира се музика. Вижте повече информация за фестивала тук.

*