Интересни събития този уикенд (9 - 11 ноември)

  • Интересни събития този уикенд (9 - 11 ноември)
    Интересни събития този уикенд (9 - 11 ноември)

Какво ще правите този уикенд? Още не знаете? Тогава разгледайте някои от престоящите събития!

За ваше удобство сме ги подредили по градове и дати. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Цирк „Балкански“

9 ноември - 2 декември

Академичен цирк „Балкански“ ще представи своите спектакли в периода 09.11.2018 г. – 02.12.2018 г. на цирковата площадка в парк „Възраждане” (Зона Б-5). Те са с начален час 16:30 и 19:30.  В рамките на представленията ще участват артисти от пет страни: България, Италия, Колумбия, Русия и Украйна. Големият атракцион „Гигантското колело на смъртта“, носител на два рекорда Гинес, ще бъде представен от Велизара и Николай Балкански − носители на престижните отличия „Сребърен клоун” и „Икар”. Екстремният номер „Глобусът на смъртта” отново ще се изпълнява от любимците на малки и големи − Хел Райдърс. Циркът дарява на УНИЦЕФ 1 лв. от всеки закупен билет за представленията в град София. Повече информация можете да откриете тук.

*

Чи Енерджи фест

10 - 11 ноември

На 10.11.2018г. от 13:00-18:30ч. и на 11.11.2018г. от 11:00-18:30ч. в Институт Конфуций София, ще се проведе третото издание на фестивала Чи Енерджи Фест, посветен на практики за засилване и култивиране на енергията Чи, която според китайската традиция, е жизнената сила в нас и около нас. Ще бъдат представени лекции и открити практически уроци по тай чи (тай дзи) и чи гун (ци гун).Целта на  Чи Енерджи Фест е да запознае хората с тези древни практики, които могат да им помогнат да релаксират в напрегнатата съвременна среда и да живеят по-здравословно, да им демонстрира как се практикуват, както и да създаде пространство за обмен на идеи и практически опит между занимаващите се с традиционни и нови практики в тази област. Още информация вижте тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Седмицата на корейското кино

9 - 10 ноември

На 9 и 10 ноември, (петък и събота), Пловдив ще бъде домакин на Седмицата на корейското кино 2018. Инициативата на Културния отдел на Посолството на Република Корея в София се провежда за 8-ма поредна година, но за първи път прожекции ще има и в Пловдив.Седмицата на корейското кино 2018 цели да популяризира корейската култура по света. Трите филма, които са селектирани за прожекциите в Пловдив, са брилянтни образци на съвременното корейско кино. Подбрани са една историческа екшън драма, една комедия и разбира се пълнометражна анимация за децата. И трите прожекции са в Lucky Дом на киното са с вход СВОБОДЕН. Допълнителна информация тук.

*

СЪБИТИЯ В САМОКОВ

Национален фолклорен фестивал "Нашенско хоро"

10 ноември

Фестивалът има за цел да поддържа, обедини и поощри всички хора, които се занимават, подпомагат и допринасят за запазването и разпространението на българският танцов фолклор. Тази година той има нов втори етап - "Дуетно изпълнение". В "Нашенско хоро" могат да участват малки и големи школи, напреднали или начинаещи, важното е да обичте народните танци! Специално участие на фестивала ще вземе фолклорен ансамбъл "Родопа" гр. Смолян! Повече информация и регламент за участие вижте тук.

***