Из красотите на остров Суматра

  • Из красотите на остров Суматра
    Из красотите на остров Суматра

Индонезийският остров Суматра притежава едни от най-богатите и разнообразни тропически гори на планетата.

Той е 6-ият по големина в света и е дом на много редки видове. Ако се запътите натам, не пропускайте един от най-големите градове на острова - Медан, където спокойно може да прекарате цял ден, за да разгледате всичките му забележителности. Там се намира Маха Вихара Майтрея – един от най-големите будистки храмове, построени през съвременната епоха.

Той е сгушен край планините Крато, където се намират два активни вулкана – Синабунг и Сибаяк. В околността ще можете да се насладите и на традиционните селца с автентични къщи. Друга забележителност, която ви съветваме да не пропускате, е водопадът Списиопио, откъдето се разкрива прекрасна гледка към най-голямото вулканично езеро в света – Тоба.

Друго високопланинско езеро, предпочитано от туристите е Лаут Тауар. В околностите му в периода от април до август можете да присъствате на събирането на реколтата от кафе.

Из красотите на остров Суматра

Горите на Суматра са дом на някои от най-редките животни и растения в света. Това е единственото място, където живеят заедно тигри, носорози, орангутани и слонове, както и редки видове като Дългоносата маймуна, Малайската мечка, Димният леопард и прилепа Летяща Лисица.

През последните 35 години островът е загубил почти половината от горите си. Много видове сега са критично застрашени, между тях са специфичните местни кукувица, тигър, слон, носорог и орангутан.

Също така можете да си организирате индивидуални походи в джунглата, приключенски и културни пътувания в различни части на Суматра. Освен срещи с орангутани и слонове в естествената им среда, ще имате възможност за рафтинг, велосипеден поход или посещение в пещери.