Изабела - приказният остров с красиво име

  • Изабела - приказният остров с красиво име
    Изабела - приказният остров с красиво име

Ето и още едно закътано и почти неизвестно кътче от нашата планета, намиращо се в Еквадор.

Става дума за най-големия остров в архипелага Галапагос в Тихия океан – Изабела, чиято големина е 4 640 кв. км. Островът се е образувал преди около 1 млн. години от сливането на 6 вулкана и има формата на морско конче.

Жителите му са едва около 2200. Основният град на Изабела е Пуерто Вилямил, който представлява малко пристанище с пясъчни улички, няколко  ресторанта и хотела.

Изабела - приказният остров с красиво име

Той е недокоснат от цивилизацията и ви предлага атмосфера, изобилстваща от красиви плажове (най-големият, от които е дълъг почти 3 км), заливи, палми и хамаци, на които да си почивате и да се наслаждавате на почивката си. Във вътрешността на Изабела пък можете да видите 5 вулкана, където да си направите приятни преходи, изпълнени с красиви гледки.

Ако сте сред почитателите на активния туризъм, имайте предвид, че там можете да се отдадете на разходки (както пеша, така и с лодка), каране на велосипеди и гмуркане. Ла Конча дел Перла е едно от най-популярните и красиви места за дайвинг на острова. Там ще имате и възможност да видите гигантските костенурки и езерото с розови фламинго.

С други думи посещението на Изабела в никакъв случай не е за изпускане!