Къде е живял Вашингтон?

  • Къде е живял Вашингтон?
    Къде е живял Вашингтон?

Знаете ли кой е градът, където са живели членовете на фамилията Вашингтон?

Това е малко известният за европейци Фредериксбърг. Малкото градче е с доста кървава история, намиращо се на около час път с кола от столицата на САЩ Вашингтон. Освен с фамилия Фредериксбърг е известен и с това, че именно там са се водили едни от най-големите битки по време на Гражданската война в Америка.

Големите сражения са преди малко повече от 150 години, а битката при Фредериксбърг е една от най-големите в историята на САЩ. Макар и в околностите на града и съседните щати да са се водили подобни сражения, на това място, в този град загиват най-много хора, борещи се за своята независимост.

В наши дни отворена за посещение е къщата на майката на Джордж Вашингтон – Мери Вашингтон. Самият президент е живял в там от 1772 г. до смъртта си, а често е пребивавал и по време на Гражданската война. На няколко минути пеша от тази къща е и домът на сестра му – Бети Вашингтон Люис имение в грузински стил, реставрирано и отворено за посещения целогодишно.

Друго популярно място е къщата на по-малкия брат на президента – Чарлз Вашингтон. В нея преди се съвещавали най-важните хора в живота на фамилията Вашингтон, а сред най-честите им гости е бил Томас Джеферсън. Днес сградата е музей, разкиващ тайните местенца на едни от най-влиятелните фигури в историята на САЩ.