Къде зимните спортове и партитата вървят ръка за ръка?

  • Къде зимните спортове и партитата вървят ръка за ръка?
    Къде зимните спортове и партитата вървят ръка за ръка?

Ако сте сред почитателите на зимните спортове и партитата, местата, за която ще ви разкажем в следващите редове, със сигурност ще се наредят в листата ви с дестинации, които да посетите.

Ще ви представим две дестинации – курортите Вал д’Изер и Вал Торенс. Първият е известен като родното място на апре-ски партитата, а във втория е най-високо разположеният апре-ски бар в света. Това са места, където можете да съчетаете спорта със забавленията и да танцувате със ски обувките.

Партитата апре-ски (в превод „след ски”) се провеждат на открито – директно на пистите, а сезонът им започва през декември. Купоните стартират още към 15:00-16:00 часа и понякога продължават до малките часове на нощта. Но дори и да не знаете кога точно започва партито, със сигурност ще го чуете.

Къде зимните спортове и партитата вървят ръка за ръка?Снимка: lafoliedouce.com

Едни от най-посещаваните партита са в барЛа фоли дус”. Той е най-високо разположеният апре-ски бар и е известен с ледените душове от шампанско, които се изливат върху танцуващата тълпа. От неговата огромна тераса пък се разкрива пленителна 360-градусова гледка към снежните склонове.

Къде зимните спортове и партитата вървят ръка за ръка?

Барът се намира на писта, до която се стига с лифт, който може да извози до 2800 души за час. Партитата там започват сравнително рано - още към 14:00 часа и винаги е пълно с хора. Курортът е известен още като столица на студентските купони във френските Алпи.

Къде зимните спортове и партитата вървят ръка за ръка?

Приятни снежни партита!

***