Как да планирате перфектния меден месец? (част 2)

  • Как да планирате перфектния меден месец? (част 2)
    Как да планирате перфектния меден месец? (част 2)

Всъщност лошите хотели, пропуснатите полети, лошите ястия и негостоприемното време могат значително да попречат на щастливата почивка, като по същество изхвърлят трудно спечелените пари в кошчето за боклук.

И макар да не можем да гледаме на кристално кълбо, можем да ви уверим, че правилното планиране несъмнено ще постави шансовете във ваша полза да се насладите на бягството на мечтите си.

Намиране на хотели

Сега с маршрута на вашата книга с истории ще ви се наложи да изберете и хотели, в които да отседнете. Те трябва да бъдат в тандем с темпото на всеки етап от пътуването ви, но трябва леко да излъжете бъдещето си. Всяка избрана опция за настаняване трябва да надгражда предишния избор. Човешкият ум не може да не прецени и когато стигнете до място номер две, няма да можете да пренебрегнете инстинкта, за да го сравните с настаняването си предната вечер. Така че, за да се почувствате като че ли печелите по време на пътуване, всеки хотел трябва да се подобрява прогресивно - или да поддържа качеството на предишния престой - да завърши с голямото си развълнуване в края, което приятно съвпада с финала на вашия маршрут. Последната част от ваканцията е щастливото завинаги - точно както вие и съпругът ви след сватбата.

График за планиране на меден месец

Една година преди меден месец: Мечта. Помислете къде винаги сте искали да отидете, за да отпразнувате брака си и се вдъхновете от пътеводители, списания и уебсайтове.

Девет месеца преди медения си месец: Ако планирате почивката си в тандем със сватбата си, на този етап вероятно ще знаете какви средства се надявате да отделите за пътуването си и можете да сравните бюджета си с този мечтан списък с дестинации.

Шест месеца преди медения си месец: Правилно слотирайте датите си на пътуване след калибриране за лични ангажименти и като вземете предвид оптималното време - както смятате - за посещение на избраната от вас дестинация.

Четири месеца преди медения си месец (или по-рано): Циментирайте основите на плановете си, проучване на самолетни билети, резервиране на задължителни елементи във вашия списък (хотели, визи, разрешителни за паркове) и подсилване на версията - с много широки щрихи - как може да изглежда вашият маршрут (кои дни в коя дестинация за пътувания с много спирки).

Два месеца преди сватбата ви (забележете сватба и не непременно меден месец): Ако сте решили да помолите гостите си да ви помогнат да финансирате мечтаното си пътуване, сега е моментът да създадете онлайн регистър, в който подробно да се опишат осезаеми дейности, които да се предприемат при градация от ценови точки, за да отговарят на различните бюджети на гостите на сватбата ви.

Един месец преди медения си месец: Интернет дава възможност на света да се движи милион мили в минута, така че след като започнете 30-дневното обратно броене, можете да отидете на социалните си платформи, за да следите за предстоящи събития и модерни барове и дори да намерите приятели, с които може би ще засечете маршрута си.