Как италианците измислиха безплатното пътуване

  • Как италианците измислиха безплатното пътуване
    Как италианците измислиха безплатното пътуване

Да миете чинии. Да берете плодове. Да се грижите за градина. Да рисувате. Можете ли да правите тези неща? Ако да, бихте могли да получите в замяна безплатна нощувка в хотел, къща за гости или биоферма в Италия. Ето как италианците измислиха безплатното пътуване.

Това не е съвсем точно „домашна помощница“, защото се работи само няколко часа, а „заплатата“ е безплатно настаняване (понякога и изхранване) на едни от най-страхотните места на Ботуша - от Римини до Портофино и Палермо. Така в свободното си време ще можете да се насладите на красиви залези, кухня (която няма нужда от никакви епитети) и изобщо – всички (не)земни блага на Италия.

Чисти чинии в Портофино

За любителите на природата, лятото на палатка и топлите дни край Италианската Ривиера. До сърцето на природен парк Портофино се достига само пеш през пътеки под сянката на кестени и маслини. Морето е съвсем близо, гората е до вас. Срещу 5 часа работа (миене на чинии два пъти дневно) получавате подслон (в палатка) и храна (обяд и вечеря). Ако дойдете тук на почивка, цената е 35 евро за нощувка (палатка + храна). Минималният престой е една седмица, а мястото - Il Giardino del Borgo.

Гаргано: Място за артисти

В градчето Вико дел Гаргано получавате безплатна нощувка, закуска (само първата) и аперитив за добре дошъл, а в замяна давате двете си ръце за брането на портокали и маслини. А ако сте музикант, художник, готвач, можете да споделите изкуството си срещу безплатен престой. Целогодишно в Pizzicato Eco B&B.

Градините на Римини

Превърнете се в градинар само на няколко километра от Римини. В Relais il Monticello в град Монтефиоре Конка всичко тъне в зеленина, а морето не е само сън. Тук можете да размените на бартер нощувката си срещу грижа за градината или поддържане на блога на хотела. 

Нарисувай Палермо!

Донесете своя рисунка върху платно и ще получите безплатна нощувка и закуска в B&B White в Палермо. Защо ли? Собствениците искат да изпълнят мястото си с предмети на изкуството. Другият вариант е да грабнете камера и да направите професионално видео. Известният сицилиански плаж Мондело е само на няколко километра.

Вече ви се ходи в Италия? Вижте най-добрите екскурзии и почивки в Италия.