Как мъж пътува безплатно, откакто смени името си

  • Как мъж пътува безплатно, откакто смени името си
    Как мъж пътува безплатно, откакто смени името си

24-годишният американец Рейвън Феликс Нул (Raven Felix Null) си сменя името по паспорт преди няколко години и твърди, че оттогава животът му е станал доста по-евтин.

Причината? Фамилното му име Null в много компютърни системи за резервация означава „липса на данни“ и според Рейвън това е причината той да е ползвал различни услуги без да намалява банковата си сметка.

Американецът, за когото разказва вестник „Дейли мейл“, е сменил името си след навършване на пълнолети и оттогава е получил 7 безплатни нощувки в 7 различни хотела, както и безплатна кола под наем. Неговото обяснение е, че фамилията Null е несъвместима с някои компютърни системи, които не го разпознават като човек. Системата отказва да потвърди заявката, тъй като не е пълна и по думите на Рейвън, служителите в хотелите се борят известно време с компютърния проблем, докато накрая не се примирят и не му кажат, че ще въведат името му по-късно (което често изобщо не се случва).

Хитрият американец споделя, че ако някъде откажат да го регистрират заради грешката в системата, той започва да ръси заплахи, че ще ги съди за дискриминация на базата на името му. „В този случай служителят на смяна обикновено ми дава каквото искам и добавя „ще попълним името ви по-късно“. Хората са наистина ужасени от заплахата от пиар скандал“.

Рейвън признава, че не би съдил никого за дискриминация. „Знам, че съм за*ник. И все пак, ако някой ми каже, че все пак няма да го направи въпреки заплахите за съд, ще го поздравя и ще му кажа колко много хора преди него са се вързали.“

Американецът признава, че не е сменил името с и цел да мами компютърни системи, а поради лични причини. Той споделя, че охладняването на отношенията му със семейството му са причина да смени фамилията си на Null – нищо, никаква връзка със семейството оттук нататък. Новата фамилия невинаги е забавна обаче. Рейвън споделя, че тя му е създала сериозни проблеми при издаването на карти в няколко банки – по същата причина.