Какво трябва да знаем за къмпингуването в Австрия?

  • Какво трябва да знаем за къмпингуването в Австрия?
    Какво трябва да знаем за къмпингуването в Австрия?

 

Това е мечтата за мнозина – диво къмпингуване в планината и събуждане сутрин пред невероятна гледка. На много места в Австрия обаче е забранено да се правят лагери в дивата природа – както в планините, така и в горите.

В зависимост от мястото, където сте избрали да къмпингувате, може или всичко да бъде наред, или да ви бъде наложена солидна глоба. Ето какво трябва да знаете.

Диво къмпингуване в гората

Къмпингът в гората е забранен навсякъде в Австрия със закон (по-специално раздел 33 от Закона за горите). Единственото изключение е, когато имате съгласието на собственика на земята.

Див къмпинг над дървесната линия в планините

За къмпинга над дървесната линия в планината има различни правила, в зависимост от това в коя част на страната се намирате. Австрийският Alpenverien (алпийски клуб) също ви съветва да получите съгласие и от всеки заинтересован собственик на земя, ако планирате да лагерувате в природаъа.Изключение от това правило е това, което е известно като „алпийско бивакуване или подслон в аварийна палатка в случай на нараняване, лошо време или оставане навън по-късно от планираното – когато се стъмни.Това е позволено. Ако обаче се опитате да заобиколите правилата, като умишлено останете в бивак без никаква спешна причина, може да получите глоба до 14 500 евро.Най -строгите правила важат в националните паркове, природните резервати и специалните защитени зони в цяла Австрия, така че проверете преди да планирате вашето къмпинг пътуване, че вашето място не се намира в някоя от тези зони.

Бургенланд

Забранено е лагеруването в Бургенланд извън официално одобрени места за къмпинг или мобилни домове или паркиране на каравани или мобилни къщи в откритата природа. Единствените изключения са, ако сте отседнали в палатков лагер, ръководен от младежка организация или когато част от публично събитие на открито. Ако това включва група от повече от 10 души за повече от три дни, това трябва да бъде докладвано на областния административен орган най -късно една седмица преди лагера.

Каринтия, Долна Австрия и Тирол

Каринтия, Долна Австрия и Тирол забраняват къмпингуването в откритата природа извън официално одобрените къмпинги. Долна Австрия също забрани поставянето или паркирането на мобилни къщи (включително палатки) в пасища извън одобрените къмпинги.

Горна Австрия, Форарлберг и Щирия

В Горна Австрия и Щирия ви е позволено да лагерувате в планините над линията на дърветата, стига да сте извън пасищни зони.Във Форарлберг това също е разрешено, въпреки че кметът на община може да забрани поставянето на палатки извън одобрените къмпинги, ако интересите на безопасността, здравето, селското стопанство или опазването на естествения баланс, както и ако ландшафта и градския пейзаж са „грубо нарушени ”.

Залцбург

Въпреки че къмпингуването над дървесната линия в региона на Залцбург е теоретично разрешен. Алпийската асоциация препоръчва групите, които желаят да лагеруват, да се свържат с природозащитния отдел на отговорната областна администрация преди да дойдат.