Какво трябва да знаете, ако искате да пътувате до Чили?

  • Какво трябва да знаете, ако искате да пътувате до Чили?
    Какво трябва да знаете, ако искате да пътувате до Чили?

Някои от най-добрите туристически маршрути в света, които минават през пустини и заснежени върхове, скоро отново ще бъдат достъпни за туристи, когато Чили отвори отново границите си през октомври точно навреме за лятото в южното полукълбо. Предупреждаваме ви обаче, че пътуването там няма да бъде лесен процес.

От 1-ви октомври напълно ваксинирани пътешественици от цял ​​свят ще бъдат добре дошли обратно в Чили, но те ще трябва да предприемат някои допълнителни стъпки, преди да пътуват, като например да направят тест за COVID-19 не повече от 72 часа преди да се качат на полета си и да преминат през задължителна 5-дневна самоизолация при пристигане на избран от тях адрес. За туристите това може да е техният хотел или квартира в Airbnb.

Международните посетители също ще трябва да получат своя валиден сертификат от чилийското здравно министерство. преди да заминат за Чили. То процес, от своя страна, може да отнеме около месец. Чилийският секретар по обществено здраве Паула Даза предупреди пътуващите да не резервират пътуването си, докато тази стъпка не бъде завършена, за да се избегнат потенциалните проблеми с разсрочването на полетите.

Освен това желаещите да пътуват до Чили ще трябва да сключат здравна застраховка с минимално покритие от 30 000 щатски долара за здравни обезщетения за покриване на всички медицински разходи, ако сключат COVID-19 по време на пътуването си. След като са в страната говорител на туризма заяви, че „всеки човек трябва да спазва процеса на проследяване на пътуващия, който се извършва за период от 14 дни и се състои от ежедневно самоотчитане на здравословното състояние, текущото местоположение и тестване чрез електронна поща.

Чили не планира да намали твърде бързо граничните предпазни мерки. Засега страната остава в извънредно положение до септември 2021 г., а нощният полицейски час все още е в сила в цялата страна.

Когато границите се отворят отново, на посетителите ще бъде разрешено влизане през специални летища в столицата Сантяго, морския курорт Икике и Антофагаста, портата към пустинята Атакама. Неваксинирани посетители, включително деца, няма да имат право да пътуват до Чили.

Чили е една прекрасна дестинация. Тя е най-дългата и най-тясна страна на планетата, следователно, след като пристигна тук, може да се посети едновременно няколко климатични зони. Само от Чили се провеждат обиколки до Антарктида и Великденския остров. най-високият постоянен вулкан, най-добрият ски курорт, най-сухото място на Земята, най-екологичното място в света и единственото място на планетата, приличащо на лунния пейзаж.

Чили е една от най-развитите и богати страни в Латинска Америка. Отличава се с разнообразни климатични и природни условия.