Карл Уорнър: Човекът, който създава пейзажи от храна

  • Карл Уорнър: Човекът, който създава пейзажи от храна
    Карл Уорнър: Човекът, който създава пейзажи от храна

Може би сте попадали из интернет пространството на удивителните пейзажи от цял свят, които фотографът Карл Уорнър пресъздава... с храна! Показахме ви пейзажите му в тази галерия. На човек не просто му се иска да отиде на местата, създадени от Карл, ами направо да ги изяде до последната трохичка.

Макар пейзажите с храна да са най-популярното творение на Карл, в своето студио в Лондон той създава и пейзажи от дрехи, както и градове от офис материали.

Вижте нашето интервю с Карл, в което той споделя за храната, пътуването и вдъхновението.

- Какво те вдъхнови да започнеш да снимаш пейзажи от храна?

- Фактът, че това е органичен материал, който много прилича на други, по-големи обекти в природата. Освен това съм любител на хубавата храна – приготвена вкъщи или навън. Всеки може да си позволи да има страст към хубавата храна!

- Как се прави пейзаж от храна – стъпка по стъпка?

- Всичко започва от идея – от клиент или от пейзаж, който съм видял. Представям си сцената и рисувам скица. След това решавам каква храна ще използвам и заедно с моите специалисти по дизайн и моделиране изграждаме сцената на огромна маса в студиото ми. Това може да отнеме до няколко дни.

- Какво е посланието на твоите пейзажи от храна?

- Да накара хората да се усмихнат. Творбите са закачливи и забавни. Наричам ги „приятна измама“. Моите произведения участват в рекламирането на здравословния начин на живот, така че се надявам те да вършат добро дело.

- Бил ли си в чужбина тази година?

- Да, в Париж, Денвър, Барселона и Ню Йорк.

- Кое е любимото ти място на света?

- Италия – заради храната, пейзажите, историята, хората и културата.

- Кой е твоят туристически кошмар?

- Май изпускането на полет е най-лошият. Веднъж тръгнахме на почивка със семейството ми и забравихме паспортите си. Забавихме се заради задръстване и когато пристигнахме потни, с паспортите, с децата и куфарите на летището, едва не припаднах! За щастие, успяхме, но вече си оставям много свободно време преди полет, ако ще и да чакам един час повече.

- Ти самият готвиш ли?

- Да, обожавам да готвя и да експериментирам с нови съставки. Харесвам италианската кухня, затова най-важни за мен са пресните продукти и простотата.

- Кое е най-щурото нещо, което си правил в живота си?

- Ядох „магически“ гъби.  

Сайтът на Карл Уорнър е тук.