Къщи по 1 евро за продават в италианското селце Лауренцана

  • Къщи по 1 евро за продават в италианското селце Лауренцана
    Къщи по 1 евро за продават в италианското селце Лауренцана

Тези, които харесват идеята да закупят изгодна италианска къща, може да се интересуват от град, който предлага домове от 1 евро и да се откаже от изискването купувачите да плащат депозит.

Град Лауренцана се намира в Потенца в италианския регион Базиликата. Той предлага изоставени къщи с различни размери чрез схематасамо за 1 евро, за да насърчи новодошлите да се преместят в района. Има редица подобни схеми, работещи в цялата страна, и макар регламентите да се различават леко в зависимост от града, такива схеми обикновено изискват от купувачите да предадат депозит от няколко хиляди евро.

Тези суми им се връщат, когато работата по имота им приключи. Лауренцана се отказва от изискването за гарантиране на депозита, за да улесни процеса на кандидатите. Обемът на ремонтните дейности, необходими за всяка къща, се различава от имот до имот и плановете за реконструкция трябва да бъдат одобрени, преди кандидатите да бъдат одобрени. Ако успеят, купувачите трябва да започнат работа по ремонта в рамките на три месеца след покупката и да го завършат в рамките на три години.

Селото Лауреанца води началото си от Средновековието, а една от забележителностите му е Кастело ди Лауреанца, бивш замък от XII-XIII в., разположен на върха на скала. Селото е оградено от стена, оборудвана с кръгли ескарпийни кули и има исторически център с лабиринт от улички. Други забележителности включват близкия национален парк Апенинио Лукано Вал д’Агри Лагонегресе, който се простира на площ от 330 хка и предлага дейности за планинско колоездене и разходки.

Потенциалните купувачи, които се интересуват от преместване в Лаурензана по схемата, трябва да изтеглят формуляр за кандидатстване за жилище и да посочат предложените от тях планове за обновяване. Допълнителна информация за Лаурензана можете да намерите на официалния му уебсайт.