Когато всяко утре си на друго място

  • Когато всяко утре си на друго място
    Когато всяко утре си на друго място

Той е наивен мечтател с налудничави хрумвания. Тръгва да обикаля света с мотор и живее от парите, които успява да изкара по пътя. Накрая открива нещо, което дори не е търсел.

Историята на Даниел Ринц е уникална и не по план, но те потапя смело в живота на един млад авантюрист, тръгнал на път, за да се срещне с непознати култури.

Освен че изживява невероятно приключение, Даниел го заснема във филма „Утре сме на друго място“.

Ето какворазказа Даниел Ринц специално за Peika.bg:

- Кога беше повратният момент, в който разбра, че е време да зарежеш всичко и да видиш света?

- Това не беше първото ми дългосрочно пътуване. Малко след като навърших 20 години, се развивах стремглаво в кариерата си, имах добре платена работа, скъпи хобита, приятелка и така нататък. Мислех си, че ако имам тези неща в този момент, мога да ги постигна и след това. Казах на шефа си, че искам да си взема една година отпуска, за да пътувам. Идеята не му хареса и той ми каза: „Не мисля, че ще се върнеш“. Три години по-късно, докато бях все още на път, се съгласих с него.

- Да тръгнеш без да разполагаш със спестени пари е плашещо за повечето хора. Какво би им казал?

- И за мен беше плашещо. Просто трябваше да разбера дали е възможно. Не можех да си представя да работя в офис нито ден повече. Да се проваля беше възможна опция, да не опитам изобщо – не беше.

Трейлър на „Утре сме на друго място“

- Кое беше най-голямото предизвикателство?

- За съзнанието – да се изправя пред неизвестното, да се изправя срещу страховете си и да се отърва от старите си навици. За тялото: екстремностите в климата и местната кухня.

- Имаше ли опасни моменти?

- Моторът ми беше избутан от пътя и смачкан от индийски шофьор. Отидох в Иран, където милиони хора протестираха по улиците, имаше и убити. Мотоциклетът ми се развали само няколко седмици след като френски турист беше отвлечен. Получих натравяне с храна в Тибет на надморска височина над 4000 м. Наложи ми се да карам по лед и сняг и в продължение на месеци бях блокиран в райони с температура над 45 градуса по Целзий. И въпреки това никога не съм се чувствал истински застрашен.

- Кога разбра, че това, което си направил, наистина си струва?

- Почти всеки ден! Тръпката от приключението, постоянните срещи с фантастични хора и чувството за откривателство са по-важни от предизвикателствата и трудностите засега.

- Какво следва?

- В момента с приятелката ми пътуваме от Аляска до Аржентина. В момента се намираме в Мексико. Пътуваме вече девет месеца и предстоят още много. Фантастично е!

*

Прожекции на "Утре сме на друго място":

18.01 - Културен център G8 - 17.30 ч.

28.01 - Евро Синема - 19.45 ч.

01.02 - Дом на киното - 19.00 ч.