Кои са известните забележителности, които имат двойници? (част 2)

  • Кои са известните забележителности, които имат двойници? (част 2)
    Кои са известните забележителности, които имат двойници? (част 2)

Днес сме ви подготвили няколко популярни дестинации и техните двойници. 

Ето ги и тях:

1. Колизеумът в Италия и Арена Пула в Хърватия

Колизеумът е една грандиозна структура, завещана ни от Древен Рим, като всяка година тя се посещава от около 6 млн. туристи. Това, разбира се, има и своите недостатъци – дълги опашки и доста високи цени за входния билет (16 евро за стандартен). Много подобен амфитеатър може да се намери в хърватския град Пула. За да го посетите, ще трябва да платите малко над от 6 евро, като друг плюс е, че там има значително по-малко туристи.

2. Виадукт Гленфинан в Шотландия и Виадукт Алтенбекен в Германия

Извитият железопътен виадукт Гленфинан участва в много филми, но е най-известен от филмите за Хари Потър. Подобна структура може да се види в Германия близо до град Алтенбекен. Местните жители са много горди с него, защото само благодарение на този виадукт едно обикновено село се е превърнало в пълноценен град. Тези виадукти са построени с разлика от 44 години – шотландският съответно през 1897, а германският през 1853 г.

3. Акропола в Атина в Гърция и Ефес в Турция

Акрополът е древна крепост, която е много популярна сред туристите. Цената на входния билет е около 20 евро, което е доста голяма сума и тук има толкова много туристи, така че правенето на снимки на пусто място е доста трудна задача. Древният град Ефес в Турция може сериозно да се конкурира с тази атракция. Там можете да видите цял комплекс от различни сгради, които ще бъдат не по-малко интересни, а билетът струва 11 евро.

4. Венеция в Италия и Колмар във Франция

Венеция е един легендарен град с красива архитектура, където най-атрактивният транспорт е плаването с елегантна венецианска гондола. Всеки турист, който реши да се повози, е изправен пред две перипетии – високите цени и опашките. Една стандартна обиколка е струва около 80 евро. За да спестите пари, но да не се лишавате от впечатления, можете да отидете до френския град Колмар, където има значително по-малко туристи и цената на разходка с корабче е само 7 евро.

5. Наклонената кула в Пиза в Италия – копие на Наклонената кула в Пиза в САЩ

 

Едва ли има човек, който поне веднъж да не е чувал за Наклонената кула в Пиза – камбанария с характерен наклон. Огромен брой туристи идват тук, за да направят снимка на неин фон, а входният билет струва 18 евро. Малко хора обаче знаят, че в САЩ има мащабно копие на известната италианска сграда. Сградата се намира в Нийлс, Илинойс и е построена през 1934 г. от Робърт Илг като част от парк за отдих за служителите на неговата компания.