Коледа в Капана започва утре!

  • Коледа в Капана започва утре!
    Коледа в Капана започва утре!

Утре (21 декември) отваря врати уникалното коледно градче в творческия квартал Капана, в Пловдив.

Пет огромни елхи и стилна празнична декорация красят малките му улички, а щандовете с коледни лакомства и напитки очакват своите посетители.

Ето какво ще ни примамва към Капана отново и отново от утре до 25 декември.

Празнична сцена

Тази година организаторите са се постарали особено много и сцената на Коледа в Капана (разположена на Ядрото) ще предложи не само дневна празнична програма, но и вечерни концерти на любими банди.

Дневната програма ще продължи от 22 до 24 декември и ще ни срещне със слънчевите деца и младежи на Пловдив, които ще ни покажат колко са слушали музика тази година. Най-малките участници в програмата още не са проходили и ще танцуват на сцената с помощта на своите майки. А най-големите танцуват като богове и ще споделят уменията си в страхотен суинг уъркшоп на 24 декември.

Всяка вечер, с изключение на коледната, ни очакват по два концерта – един от 19:00 и втори от 20:00 ч.

В петък (21.12.) започваме с Le’Push и продължаваме партито с легендата DJ Skill. В събота ще се заредим с настроение с Jimmy’s Band и Blues Traffic, в неделя се изстрелваме в космоса с Керана и Космонавтите, последвани от коледния сет на DJ Todd, а във вторник ще закрием подобаващо с Ейми Уайнхаус трибют и за финал: музикалната находка Compact Voices.

Коледа в Капана започва утре!Снимка: Радостин Найденов

Голям Коледен базар

Ще можем да изберем перфектния ръчно изработен подарък от щандовете на авторския базар, в който над 100 съвременни занаятчии ще изложат приказните си произведения и ще ни залеят с истинска феерия от форми, цветове и въображение.

Празнични изкушения

Естествено, няма да е Коледа без греяно вино, аромати на канела и чай и домашно приготвени сладкиши. От всичко това ще има в изобилие на Коледа в Капана. А какви още вкусни изненади крият уютните павилиони – ще опитаме на място.

Радост за децата

Най-малките гости на Коледа в Капана ще могат да се срещнат с Дядо Коледа и Снежанка, които са приготвили на тях и родителите им стотици подаръци от спонсорите на събитието. Добрият старец и неговата спътница ще са в Капана от 23 до 25 декември, на улица Златарска №22. Освен подаръци, малчуганите ще се радват и на много уъркшопи и изненади, които ги очакват по заплетените улички на Капана.

Коледа в Капана започва утре!Снимка: Радостин Найденов

Вижте подробности за програмата на официалната страница на събитието във Facebook!

Photo Credits: @Радостин Найденов

***