Коледа е онова вълшебно време от годината, когато ни се струва, че всичко е възможно. Обикновено се зареждаме с празничен дух и небивала енергия и се чудим какво да направим, за да допринесем още повече за коледния дух и за доброто настроение на всички.
Бих ви казала, че по празниците никога няма да сбъркате с това да се опитате да направите нещо сладичко, с което да зарадвате цялото семейство. В крайна сметка всеки обича да похапва нещо, докато гледа "Сам вкъщи", "Договор с дядо Коледа", "Чичо Коледа" или някой друг коледен филм. Така че сега ще ви споделим една бърза и лесна рецепта, с която няма да се изморите много, но ще предизвикате усмивки на всички у дома!
Необходими продукти:
- брашно - 2 и 1/2 чаена чаша
- яйца - 1 брой
- краве масло - 1/2 чаена чаша
- мед - 2/3 чаена чаша
- хлебна сода - 1/2 чаена лъжица
- джинджифил - 1 чаена лъжица
- канела, черен пипер, сол, ванилия, карамфил, кардамон по 1/2 чаена лъжица
- бакпулвер - 1 чаена лъжица
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за джинджифилови бисквити е пресяването на брашното, заедно с бакпулвера, содата, джинджифила и канелата и другите подправки.
Междувременно слагате маслото и меда да се разтопят на водна баня.
Разбивате изстиналото разтопено масло с меда и яйцето и към тази течна смес добавяте сместа с брашното малко по малко. Получава се маслено тесто.
Масленото джинджифилово тесто разточвате на блат около 3 мм и изрязвате джинджифиловите бисквити с желаната от вас форма, с формичките за сладки, с които разполагате.
Нареждате джинджифиловите сладки в голяма тава (например в тавата на фурната), в която предварително сте поставили хартия за печене и печете в загрята на 180 градуса фурна за 7-8 минути, докато леко се зачервят.
А сега е време за похапване пред телевизора! Хохохо!
Вижте тази публикация в Instagram.
Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!